Helyi közélet

2018.01.18. 19:51

A kézhigiéné javításával (is) csökkentik a fertőzések számát a megyei kórházban

Miskolc - A betegbiztonság növelését segítő eszközöket vásárolhatnak a támogatásból.

Miskolc - A betegbiztonság növelését segítő eszközöket vásárolhatnak a támogatásból.

Közel 200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, amelyből a betegbiztonság növelését célzó fejlesztéseket valósítanak meg. A projekt során beszerzendő általános és speciális higiénés eszközökkel csökkenthető a kórházi fertőzések száma, hosszú távon javítja az egyes, betegek által is látogatott helyiségek higiéniai körülményeit, és olyan speciális területeken céloz meg javulást (például kézhigiéné), amely közvetlenül is hatással van a kórházi ellátásban érintett betegek biztonságának javulására – olvasható az intézmény közleményében.

Az egyik legfontosabb veszély

Mint írják, az antibiotikum-rezisztens baktériumok terjedését, a multirezisztens kórokozók megjelenését a WHO napjaink egyik legfontosabb közegészségügyi veszélyeként tartja számon. A kézhigiénia, a környezet és az eszközök fertőtlenítésének fontos szerepe van az MRK terjedésének csökkentésében. A projekt keretében kézfertőtlenítőt, a környezet és a levegő fertőtlenítésére alkalmas eszközöket, endoscopos mosóberendezéseket, valamint új generációs fertőtlenítő rendszereket vásárolnak. Mindezek növelik a betegbiztonságot és hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebb beteg kerüljön be a fekvőbeteg-ellátás rendszerébe, illetve bekerülve kevesebb időt töltsön ott.

A megyei kórház ellátási területe több mint 854 230 lakost jelent, számos szakterületen régiós, illetve országos feladatokat is ellát. A fejlesztésben a kórház 5 telephelye és annak 85 betegellátó osztálya érintett.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában