Helyi közélet

2018.01.14. 15:43

A hutai polgárőrök eseménydús esztendeje

Háromhuta - Eseménydús évet tudhat maga mögött a Háromhutai Polgárőr Egyesület – tudtuk meg Verbovszki Dánieltől, az egyesület titkárától.

Háromhuta - Eseménydús évet tudhat maga mögött a Háromhutai Polgárőr Egyesület – tudtuk meg Verbovszki Dánieltől, az egyesület titkárától.

Az előző évekhez hasonlóan az egyesület tagjai idén is számos rendezvényt biztosítottak, és részt vettek az országos, illetve a megyei polgárőrnapon is. Emellett segítettek az április 20-ai szélsőséges időjárás okozta károk elhárításában, kamionok műszaki mentésében és a bajba jutottak felkutatásában.

Folyamatos járőrszolgálattal egész évben óvták a település közbiztonságát, és álltak a lakosok, valamint az ide látogató vendégek rendelkezésére.

Verbovszki Dánieltől megtudtuk, a Háromhutai Polgárőr Egyesület januárban eszközbeszerzésre adott be pályázatot, amelyet ezúttal sajnos elutasítottak. Márciusban sikeresen biztosították a harmadik alkalommal megrendezett Rákóczi Emléknapot Háromhután, Regécen és Fonyban.

Április elején közreműködtek egy kamion műszaki mentésében, majd a hónap közepén a rendőrséggel együttműködve sikeresen vettek részt egy eltűnt kisfiú felkutatásában. Az egyesület tagjai április 20-án közreműködtek a szélsőséges időjárás okozta károk elhárításában, valamint az áram-, internet- és telefonszolgáltatás szünetelése alatt folyamatos járőrszolgálatot láttak el a településen.

Nyár végén az őszi és téli hónapokra készülve az MPSZ-től kapott támogatásból téli formaruhát szerzett be tagjai számára. Az egyesület a rendezvényszezon elmúltával, az őszi és téli hónapokban is folyamatos járőrszolgálatot látott el.

Az állandó járőrözésnek köszönhetően 2017-ben bűncselekmény, vagy egyéb közbiztonságot érintő esemény a településen nem történt.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában