Helyi közélet

2017.12.23. 10:19

Másképp járnak a buszok az ünnepek alatt

Miskolc - Ügyelet a gyógyszertárakban és az orvosnál. Ne menjünk ki előzetes tájékozódás nélkül a buszmegállóba!

Miskolc - Ügyelet a gyógyszertárakban és az orvosnál. Ne menjünk ki előzetes tájékozódás nélkül a buszmegállóba!

Nem árt tudni, hogy a karácsonyi ünnepek alatt a gyógyszertárak ügyeleti rend szerint működnek. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) tájékoztatása szerint december 24-én, vasárnap is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos vasárnapi munkarendjük szerint, hanem általában 14 óráig tartanak nyitva. December 25-én, hétfőn, valamint 26-án, kedden kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

Emlékeztettek, hogy a gyógyszertáraknak jól látható helyen és jól olvasható módon jelezniük kell a nyitvatartási rendet, a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát és az ügyelet vagy készenlét kezdő és befejező időpontját. Fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.

Jó tudni, hová forduljunk

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a mentőszolgálat 254 mentőállomásán csaknem ezerötszázan – mentőápolók, mentőgépkocsi-vezetők, mentőtisztek, mentőorvosok, mentésirányítók – teljesítenek majd szolgálatot. Karácsonykor a mentőegységek rendszerint országszerte több mint 2500 esetben nyújtanak életmentő segítséget. Kiemelték, az Országos Mentőszolgálat megerősített szolgálattal készül a szilveszterre, mivel ilyenkor a segélyhívások, a mentési feladatok száma – különösen a fővárosban és a nagyvárosokban – jelentősen megnő.

Külön tájékoztató

December 24-én 16 óráig munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek, 16 órától egyedi menetrend lép életbe, amelyről a közlekedési vállalat honlapján lehet tájékozódni. Az adventi villamos is vasárnap menetrend szerint közlekedik, utolsó indulása a Tiszai pályaudvarról: 11:40, Felső-­Majláthról: 12:28.

Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. menetrend szerinti autóbuszjárataihoz külön tájékoztatót adott ki. December 24-én és 25-én munkaszüneti nap szerint, míg 26-án a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti nap szerint közlekednek a buszjáratok.

Karácsonykor három napon változik a közlekedési rend: december 24-én és 25 én az ünnepnapi, 26-án a vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok. A MÁV felhívja a figyelmet, hogy a menetjegyek megváltásáról érdemes időben, akár több nappal előbb gondoskodni.

Éjféli mise

Az éjféli misék végéhez igazítva is közlekedtet járatokat az MVK Zrt. annak érdekében, hogy segítse az utasok hazajutását a késői órákban. Az alábbi autóbuszok és villamosok menetrendjét igazították az éjféli misékhez: a Tiszai pályaudvarról 01:15-kor induló 1-es villamos, a Felső-Majláthról 00:50-kor induló 1-es villamos, a Repülőtérről 01:15-kor induló 14-es, a Repülőtérről 01:15-kor induló 35R autóbusz.

ÉM


[related-post post_id="3717372"]

[related-post post_id="3717678"]

[related-post post_id="3718501"]

[related-post post_id="3717974"]

[related-post post_id="3718177"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában