Helyi közélet

2017.11.10. 07:25

„Az egy főre jutó vízfelületben az első helyen áll Miskolc a nagyvárosok között”

Miskolc - Összesen hatan jelentkeztek szólásra a miskolci önkormányzat közmeghallgatásán.

Miskolc - Összesen hatan jelentkeztek szólásra a miskolci önkormányzat közmeghallgatásán.

Az Árpád utca 60. lakói nevében Kocsi Gyula az épület fűtésrendszerének hibájára hívta fel a városvezetés figyelmét. A csődrendszerből ugyanis rendszeresen kopogást hallanak, és ez a jelenség főleg éjszakánként rendszeresen megzavarja a házban lakók nyugalmát. Mint elmondta, régi a probléma, a Mihő szakemberei is vizsgálták, de csak azt állapították meg, hogy nem a kazánban, hanem az épület csővezetékében van a hiba. Az ott lakók ezt vitatják, és így patthelyzet alakult ki, de a zavaró zaj továbbra is megvan.

Kiss János alpolgármester azt kérte a Mihő vezetésétől, hogy – ha szükséges – külső szakértő bevonásával vizsgálja meg a zaj okát, és tegyenek meg mindent a lakókat zavaró kellemetlenség megszüntetése érdekében.

Út és csapadékvíz-elvezetés

A Pálma utcaiak nevében Berta József – többek között – azt kérte, hogy tegyék lehetővé az elzárt utca jobb megközelítését az út rendbehozatalával és a közvilágítás kiegészítésével. Egy új út építésével megoldható lenne a probléma.

A Kilián Délen élő Hoffman Miklósné a lakótelepen lévő elöregedett, veszélyes fák kivágását, kezelését hiányolta. Schweickhardt Gyula, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója jelezte, hogy a társaság szakemberei egész Miskolc területén végzik a fák, növények karbantartását. Azt kérte, ha valaki életveszélyes fát lát, akkor jelezze a társaságnál, és soron kívül elvégzik a szükséges munkálatokat.

Kiss János alpolgármester hozzátette, hogy egyre több olyan visszaigazolást kapnak az itt élőktől és a Miskolcra látogatóktól, hogy a város kinézete, ápoltsága nagyságrendekkel jobb, mint évekkel ezelőtt.

A számozott utcákról

A 4. utcában lakó Molnár Péter több közérdeklődésre számot tartó témát vetett fel. Elmondta például, hogy a számozott utcák bontása nyomán szemétkupacok vannak a területen, és a patkányok is tanyát vertek a szeméthalmok közelében. Az ott lakók nem tudják, hogy az önkormányzatnak mi a szándéka a területtel. Kérte, hogy kapjanak folyamatos tájékoztatást a tervekről, elképzelésekről.

Kiss János alpolgármester elmondta, hogy közérdeket teljesít az önkormányzat, konzekvensen ragaszkodik ahhoz, hogy a nyomortelepet teljes egészében felszámolja. Ebben vannak olyan intézkedések, amelyek túlmutatnak az önkormányzaton, ezekre várni kell.

Vár kontra várfürdő

Ugyancsak Molnár Péter kérdezte meg, hogy lehetséges lenne-e, hogy a Diósgyőri várra szánt 5 milliárd forintból a várfürdőre is költsenek. Kiss János leszögezte, hogy a pénzt Miskolc a várra kapta a kormánytól, másra nem költhető. Amint a vár rekonstrukciója véget ért, utána lehet megvizsgálni, hogy milyen szerepet tölthet be a strand a környék idegenforgalmában.

Kiss János elmondta, hogy Miskolc a megyei jogú városok között első helyen áll az egy lakosra jutó vízfelület terén, itt a legnagyobb, tehát az alpolgármester szerint nem állunk rosszul strandok, fürdők, uszodák dolgában.

A csapadékvíz is gond...

A Felsőruzsin körút 21. lakói nevében Sipos Károlyné vetette fel, hogy többszöri ígéret ellenére megoldatlan az épület környékének csapadékvíz-elvezetése. Mára elfogyott a lakók türelme, hogy évek óta nem történt előrelépés az ügyben. Kérdése az volt, hogy lesz-e bármi előrelépés az ügyben. Schweickhardt Gyula ígéretet tett arra, hogy egy héten belül egyeztetést kezdeményez a társasház képviselőivel, hogy megoldódjon a probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában