Helyi közélet

2017.09.03. 17:54

Félnek, a következő esőig tart csak…

Miskolc - Több utcából is jelezték a lakók, gond van az utakkal; ezúttal a Zászló utcába látogattunk el.

Miskolc - Több utcából is jelezték a lakók, gond van az utakkal; ezúttal a Zászló utcába látogattunk el.

Az út szélére rakott zúzalékot az eső lemossa, az újraaszfaltozott rész pedig körülbelül 60 centiméterrel lett keskenyebb, mint a korábbi volt. Ezeket a problémákat mutatta meg lapunknak Juhászné Mező Elvira a közelmúltban.

A miskolci Zászló utcában találkoztunk, onnan jártuk végig az út folytatását, ami egy meredek domboldalra visz fel. Már az utca alján található vizesárokban láttuk, tele van zúzalékkal. A lakók jelezték ezt a városgazda felé, de elmondásuk szerint a válasz az volt, az nem jelentős, nem dugítja el a lefolyót. „Azt lehet, hogy nem, de fentről, az út széléről viszont hiányzik…” – hívta fel a figyelmet Juhászné Mező Elvira.

Az aszfalton nem áll meg a kavics, sőt a gyom is fellazítja." Juhászné Mező Elvira

Tovább haladva az egy éve készült új aszfaltréteget is megmutatta, ami alól szinte kilóg a régi. Az „újrahúzás” ugyanis keskenyebbre sikerült. Hogy miért? Erre nincs válasz. Persze nem mindenhol keskenyebb, van olyan autóbeálló, ahol végigér. Végigjárva az útszakaszt, nem sikerült kiderítenünk, milyen logika alapján jutott valahova végig aszfalt, valahova pedig nem.

Rátöltöttek

Még augusztus közepén megkerestük a terület önkormányzati képviselőjét, Barta Gábort. Szerettük volna megkérdezni, miért lett keskenyebb az út, mint korábban volt. Illetve arra is kíváncsiak voltunk, elkísérné-e lapunkat egy bejárásra a területen.

Választ csak szerdán kaptunk, ennyit: „A felújítás az út eredeti szélességében történt meg, a padkát szélesítették a biztonságos közlekedés érdekében. Az út karbantartása folyamatos, a csapadék által lemosott kis mennyiségű zúzott követ rendszeresen visszatöltik a padkába.”

Közben olvasónk is jelezte, valóban rátöltöttek egy kis kavicsot az útra, de szerinte körülbelül addig fog tartani, amíg nem jön rá az újabb eső.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában