Helyi közélet

2017.09.25. 19:11

A szőlőről szólt az ünnep Abaújszántón

Abaújszántó - Évről évre egyre több látogató vesz részt a rendezvényen.

Abaújszántó - Évről évre egyre több látogató vesz részt a rendezvényen.

Igazi vidám felvonulással indult szombaton az abaújszántói Szüreti Nap, amit immár 17-ik alkalommal rendeztek meg. Évről évre egyre több látogató vesz részt a rendezvényen, ez az idén sem volt másképp, több százan voltak kíváncsiak arra, milyen is egy igazi szüret.

Fergeteges felvonulás

A programot egy fergeteges felvonulással indították: a felvonulók közt voltak néptáncosok, mint például a Hajnali Néptáncegyüttes és az Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola néptánccsoportja, Gólyalábas komédia, a Holdfény Majorettcsoport, a Megyaszói Fúvószenekar, a helyi intézmények szüreti vigasságra beöltözött csapatai, az önkormányzat szekere, amin már menet közben is zajlott a préselés. De a menetet színesítették a hintóval, omnibusszal, kisvonattal, autóval, traktorral vagy éppen lóval érkező vendégek is.

Fotó: Vajda János

A fesztivál a Dísztéren felállított nagyszínpadon folytatódott, felléptek a felvonulásban résztvevő csapatok, valamint az igazi mulatós zene képviseletében Nyári Kálmán, Matyi és a Hegedűs, Mohácsi Brigi, valamint Sós Fecó és Hencsy. Az esti szüreti bálon a talpalávalót Sós Feri szolgáltatta.

A rendezvény ideje alatt folytatódott a préselés, a mustot természetesen meg is lehetett kóstolni, ezen kívül népi mesterségek bemutatója, vidámpark, csillámtetoválás és jósnő is várta a nézelődő vendégeket.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában