Helyi közélet

2017.08.11. 13:43

Nem a Csillagpont felirat került le

Miskolc - A központi épületet felkereső betegek és hozzátartozóik védelme érdekében szedték le a „CSP” betűket.

Miskolc - A központi épületet felkereső betegek és hozzátartozóik védelme érdekében szedték le a „CSP” betűket.

Olvasónk telefonált néhány napja, hogy levették (leszerelték) a „Csillagpont” feliratot a megyei kórházban. Azt szerette volna megtudni, hogy mi ennek az oka. A kérdéssel dr. Tiba Sándor főigazgatóhoz fordultunk, aki a következőket osztotta meg lapunkkal:

– A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a volt megyei kórház hivatalos megnevezése. A Csillagpont egy fejlesztési projekt úgynevezett hívószava volt, soha nem volt a Megyei Kórház hivatalosan engedélyezett neve – tudtuk meg. – A központi épület bejárata fölül nem a Csillagpont feliratot, hanem „CSP” betűket szereltük le. A fenti okon túl sokkal gyakorlatiasabb indoka is volt annak, illetve van, hogy leszereltük.

„Aki járt az épület közelében, láthatta, hogy rengeteg galamb tartózkodik a bejárat feletti betűkön, illetve az azt tartó szerkezeten, a bejárat üvegfalán és a földön is látszik, hogy minden erőfeszítésünk ellenére galambpiszok borítja az egészségügyi intézmény bejáratát. Megkezdődött azon területek lehetőség szerinti galamb elleni védelme, ami közvetlenül a bejáratok felett található. Az egyenes felületekre könnyedén felszerelhetőek az úgynevezett galambtüskék, de ugyanez az ívelt felületekre nagyon nehezen oldható meg. Összefoglalva tehát a központi épületet felkereső betegek és hozzátartozóik védelme érdekében szereltettük le a „CSP” betűket”, tájékoztatta lapunkat az igazgató.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában