Helyi közélet

2017.08.28. 16:08

„Bárki nyújthatott volna be pályázatot”

Miskolc - Cáfolatot adott ki az ingatlangazdálkodási igazgatóság.

Miskolc - Cáfolatot adott ki az ingatlangazdálkodási igazgatóság.

A Miskolci Ingatlankezelő mélyen piaci ár alatt értékesített egy 6 lakásos belvárosi társasházat úgy, hogy egy fideszes önkormányzati képviselőhöz kapcsolható vevő szerződéses kötelezettségeit is átvállalta – közölte szerdai sajtótájékoztatóján a Jobbik két önkormányzati képviselője.

A Miskolc Szeles utca 60. szám alatti ingatlan értékesítésével összefüggésben a Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatósága megkeresésünkre a következő reagálást juttatta el lapunknak:

„Az értékesítése nyilvános eljárás útján történt. Noha bárki nyújthatott volna be pályázatot, ezt egy gazdasági társaság tette meg, így az ingatlant a legmagasabb vételárat kínáló pályázó részére értékesítettük. Az Ingatlangazdálkodási Igazgatóság azért értékesítette az ingatlant az értékbecsléshez képest 50 százalékos áron, mert a szerződésben rögzítve van a vevő kötelezettsége a lakók elhelyezésével és az épület bontásával kapcsolatban. Ezért az igazgatóság senkit nem fog az értékesített ingatlanban lakók közül önkormányzati bérlakásban elhelyezni, nem fog részükre lakást biztosítani. Mindebből következően egyetlen miskolci családnak sem lesz kevesebb esélye önkormányzati bérlakáshoz jutnia a szóban forgó ingatlan értékesítése miatt”.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában