Helyi közélet

2017.08.30. 16:30

Apró segítség volt, de hatalmas öröm a tanévkezdés előtt

Miskolc - Az „Apró segítség, hatalmas öröm” elnevezésű akció keretében iskolai felszereléseket adományozott öt megyénkbeli családnak a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete.

Miskolc - Az „Apró segítség, hatalmas öröm” elnevezésű akció keretében iskolai felszereléseket adományozott öt megyénkbeli családnak a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete.

Az akciót a Procter&Gamble céggel közösen szervezték, ennek köszönhetően közel 200 ezer forint értékben kaphattak füzeteket, ceruzákat, tolltartókat és iskolatáskákat a rászoruló gyerekek. Ezeken túl minden olyan tárggyal is felszerelték a hátrányos helyzetű családok otthonát, amellyel megkönnyíthetik a gyermekek beiskolázását, illetve a tanórákra való otthoni felkészülésüket, pihenésüket.

A Magyar Vöröskereszt szociális munkásaikon keresztül választotta ki a rászorulókat: Miskolcon egy ötgyermekes édesanyának segítettek, Mezőcsáton pedig a közelmúltban történt tragikus gyújtogatás miatt árván maradt testvérpáron. De Berzékre is jutott adomány, illetve Bükk­aranyosra. Ez utóbbi településre nem iskolaszereket vittek, hanem lakástextilt, hiszen a család gyermeke krónikus beteg, nem járhat iskolába.

Hátrányból

A nehéz sorsú gyerekek az iskolában eleve hátrányból indulnak, ezzel az összesen 200 ezer forint értékű adománnyal ezen szeretnénk enyhíteni – fogalmazták meg a szakemberek. Hangsúlyozták: ez alkalommal öt-hét gyermekes nagycsaládokat választottak ki; de a támogatottak között van árva testvérpárt nevelő nagyszülő és krónikusan beteg gyermek is. „Szociális területen munkát végző kollégáink jól ismerik őket, ezért rendszeresen kapnak tőlünk más jellegű segítséget – ruhaneműt, élelmiszert – is” – tették hozzá.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában