Helyi közélet

2017.08.24. 08:50

A Bábonyibércen bontanak

Miskolc - A Bábonyibérc 12 ingatlanjának elbontásával folytatódik a nyomortelep-felszámolás.

Miskolc - A Bábonyibérc 12 ingatlanjának elbontásával folytatódik a nyomortelep-felszámolás.

Hétfőn tartott tájékoztatót Hubay György, a rendészeti bizottság elnöke arról, hogy folytatja az önkormányzat a városban a nyomortelepek felszámolását, amely közbiztonsági, közegészségügyi és gyermekvédelmi kérdés is.

Új helyszín van

A rendészeti bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy jó úton jár a város vezetése azzal, hogy zászlajára tűzte a telepfelszámolás kérdését, amely a számozott utcákban még további hatvan ingatlannal, illetve egy új helyszínnel is folytatódni fog idén.

Több helyen is

Az új helyszín kapcsán megjegyezte, hogy arról még a héten tájékoztatnak majd, ám az egyik portálon napvilágot látott a hír, hogy a héten 12 önkormányzati tulajdonban lévő romos ingatlant bontanak le a Bábonyibércen, a munkálatok már el is kezdődtek. Úgy tudjuk, üres, lakhatásra alkalmatlan épületekről van szó.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, a nyomortelepek felszámolására hirdetett program keretében eddig a város több pontján is sor került városi tulajdonú ingatlanok kiürítésére és elbontására. Így két ütemben, a Béke-szálló területén, az Álmos utcában, Martinkertvárosban a Dráva utcán, a Hideg soron és a legtöbb ingatlant érintően a számozott utcákban.

Máshol juthatnak lakáshoz

A felszámolás miatt több helyről bírálták a várost, és demonstrációt is szerveztek, azonban az önkormányzat folytatja a programot. Azok a bérlők, akik érvényes szerződéssel rendelkeznek és rendben fizetik a számláikat, a város más pontján juthatnak bérlakáshoz az önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában