Helyi közélet

2017.06.11. 14:43

A pedagógusok egyben példaképek is Mezőkövesden

Mezőkövesd - Megköszönték a pedagógusok és munkatársak egész éves munkáját.

Mezőkövesd - Megköszönték a pedagógusok és munkatársak egész éves munkáját.

Mezőkövesden múlt csütörtökön este a Közösségi Házban tartotta pedagógusnapi ünnepségét a Mezőkövesdi Tankerületi Központ. Az eseményen három járás állami fenntartású általános iskoláinak és speciális iskoláinak pedagógusai vettek részt.

A tanárokat, oktatást-nevelést segítő és technikai munkatársakat Tállai András államtitkár köszöntötte, mint mondta, az ünnepeltek fel­adata igen nagy, hiszen áldozatos munkát végeznek, és a tudás átadásán kívül föl is kell kelteniük a diákok érdeklődését az egyes tudományok, művészetek iránt. A pedagógusoknak példaképeknek is kell lenniük.

Bozsikné Vig Marianna, a tankerületi központ vezetője hangsúlyozta, sajnos nagyon kevés most a pályakezdő tanár, hiányozni fognak azok, akik most nyugdíjba vonulnak, hiszen ők nagyon sok tapasztalattal rendelkeznek. Megköszönte a pedagógusok és munkatársak egész éves munkáját, s gratulált a kitüntetetteknek.

Miniszteri Elismerő Oklevet kapott Danilóné Makkai Valéria (Tiszaújváros), Inklovics Lászlóné (Tornanádaska), Juhász Katalin (Sály), Kissné Kőrösi Anna (Sály), Kelemen Zsoltné (Sátoraljaújhely), Pavolek Terézia (Mezőnagymihály), Réthi Zoltánné (Tiszaújváros), Bozsik Sándorné (Szentistván), rajtuk kívül pedig huszonöten kaptak Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

A három járás egy-egy intézményének egész éves kiemelkedő munkáját is elismerte a tankerület. Díjat vehettek át a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola, az Egressy Béni Általános Iskola (Mezőcsát), valamint a B.-A.-Z. Megyei Egységes Gyógypedagógiai Intézmény girincsi székhelyintézményének vezetői.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában