Helyi közélet

2017.05.29. 08:20

Belváros, Bazár-tömb: mikorra újul meg?

Miskolc - Tavaszra ígértek zárt szeméttárolót, most a tervezés zajlik.

Miskolc - Tavaszra ígértek zárt szeméttárolót, most a tervezés zajlik.

Örökzöld téma a Miskolc belvárosában lévő Bazár- tömb állapota. Télen a latyak, sár, jég, nyáron a kátyúk, gödrök okoznak gondot a gyalogosoknak és autósoknak egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy a konténerek környékét legtöbbször szeméthalmok borítják. Igaz, tavaly új kavics­burkolatot kapott a parkoló azon része, amely az önkormányzat fenntartásában van, de ez elsősorban csak tűzoltás volt, az idén már újra ráférne a felújítás.

Amikor arról érdeklődünk – már évek óta –, hogy a terület teljes rekonstrukciójára mikor kerül sor, az önkormányzat válasza általában az: átfogó felújítást terveznek a belvárosra, és ennek lesz része a Bazár-tömb is.

Persze, amíg ez várat magára, addig is kíváncsiak voltunk arra, mit tud tenni és mit tesz az önkormányzat az illegális szemétlerakások ellen. Mivel ennek a területnek dr. Kiss János alpolgármester az önkormányzati képviselője, így év elején őt kérdeztük a témában. A válasza akkor az volt: „A Bazár-tömb környékén az említett gondokat hosszú távon, a terület átfogó felújítása oldja majd meg, amelyet a közeljövőben tervez a város. Addig, az illegális szemétlerakások megszüntetése érdekében, már az idén tavasszal kialakítanak egy kamerával megfigyelt, zárt területet, ahová a tároló­edényzetet biztonságosan el tudjuk helyezni.”

Most újraérdeklődtünk, hogy mikorra készül el ez a zárt rész. A válasz az volt: jelenleg a tervezési munkák zajlanak.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában