2017.05.11. 11:30
A nap receptje: nyúl gombamártásban
Debrecen, Mezőkeresztes, Miskolc, Nyíregyháza - Már csak a tejszínes-mandulás-sherrys mártás miatt is nagyon megéri elkészíteni.
Debrecen, Mezőkeresztes, Miskolc, Nyíregyháza - Már csak a tejszínes-mandulás-sherrys mártás miatt is nagyon megéri elkészíteni.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A gerincet 2–4 részre vágjuk, majd sóval és fehér borssal minden húsdarabot bedörzsölünk. A mandulát felaprítjuk. A vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk. A szalonnát felkockázzuk. Lábasban az olajat felhevítjük, beleszórjuk a szalonnát, kiolvasztjuk és a pörcöt kiszedjük. A húsdarabokat minden oldalról megpirítjuk, majd kivesszük. A zsiradékban a gombát, a vörös- és a fokhagymát megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mandulát, a kakukkfüvet, és tovább pirítjuk. Liszttel megszórjuk, lepirítjuk, majd 1/2 liter vízzel, a tejszínnel és a sherryvel felöntjük. Az ételízesítővel elkeverve felforraljuk, majd a nyúldarabokat, a pörcöt és a babérlevelet is egy órát pároljuk.
- Wagner Istvánné, Mezőkeresztes -