Helyi közélet

2017.04.25. 12:32

Készülnek a Miskolci Grafikai Triennáléra – nyitás, hamarosan

Miskolc - Csak egy terem látogatható a Miskolci Galériában ezekben a napokban, mert elkezdődött a 2017-es Miskolci Grafikai Triennálé rendezése.

Miskolc - Csak egy terem látogatható a Miskolci Galériában ezekben a napokban, mert elkezdődött a 2017-es Miskolci Grafikai Triennálé rendezése.

Új lendületet kaphat a Miskolc helyét a hazai képzőművészeti életben a hatvanas évek eleje óta kijelölő rendezvény – hívja fel a figyelmet ezzel kapcsolatban az Észak-Magyarország interjúja, amelyet Madarász Györgyi kurátorral készített a lap. A május 6-án a Miskolci Galériában nyíló idei kiállítás jelentőségét a változás adhatja. Tárlatként nemcsak figyelembe veszi, de szándéka szerint be is mutatja a grafika határait tágító fejlődést, amit például a szabad és korszerű eszközhasználat, és a grafika használatának mindennapisága idézett elő a képzőművészeti gondolkodásban és gyakorlatban. A triennálé azzal is ráirányítja a figyelmet erre a képzőművészeti ágra, hogy (a debreceni MODEM-mel közösen) életre hívta a grafika hónapját: összekötve a grafikával foglalkozó kiállító- és kutatóhelyek, műhelyek, galériák életét.

Az Észak-Magyarország interjúja a lap szerdai számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában