Helyi közélet

2017.03.12. 14:46

Segítséget kérnek: a daganat továbbterjedt

Miskolc - A kislány szeptembertől a kórházban tölti napjait. Egy drága vizsgálat segíthetne rajta.

Miskolc - A kislány szeptembertől a kórházban tölti napjait. Egy drága vizsgálat segíthetne rajta.

Pap Lajosné, Margarita segítője azért kereste fel szerkesztőségünket a napokban, hogy a kislány és édesanyja nevében lapunkon keresztül is köszönetet mondjon annak a tiszaújvárosi vállalkozó házaspárnak, akik 600 ezer forinttal járultak hozzá a beteg gyermek genetikai vizsgálatához. Valamint nagyon hálásak azoknak az olvasóinknak is, akik kisebb összegekkel segítettek.

Margarita az a 10 éves kislány, akiről már többször írtunk. Szeptemberben lábszárközéptől amputálni kellett a bal lábát lábszárdaganata miatt. Azóta szinte folyamatosan kórházban van, hősiesen tűri a kemoterápiás kezeléseket. Ennek ellenére januárban újabb kétcentis daganatot fedeztek fel a térdcsontjában.

Pap Lajosné rátalált a fővárosban a molekuláris genetikai központra, amely elvégezné a kislány genetikai vizsgálatát. Ez lehetőséget adna arra, hogy megtalálják számára a megfelelő gyógyszert, ami megakadályozhatná a daganat továbbterjedését. Ez azonban sok pénzbe kerül. A felajánlott összeggel ugyan közelebb kerültek a vizsgálathoz, de a pénz még nem elég a genetikai feltérképezéshez. Kérjük kedves olvasóinkat, hogy aki teheti, járuljon hozzá a kislány gyógyulásához. Margaritát édesanyja egyedül neveli, nehéz körülmények között élnek.

Betegsége előtt Margarita az Egressy Béni Zeneiskolában tanult hegedülni, a zeneiskola alapítványa továbbra is fogadja az adományokat.

Az Egressy Béni Alapítvány bankszámlaszáma: 10200139-27013490, Pap Lajosné telefonszáma: 06-70/418-52-69

ÉM-HE


Margarita lábában, a kemoterápiás kezelés ellenére, újabb daganat jelent meg.

 


Táncolni szeretne az a miskolci kislány, akinek daganatos betegség miatt két hónapja levágták az egyik lábát. A 9 éves gyereket egyedül neveli az édesanyja, családi pótlékból és adományokból élnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában