Helyi közélet

2017.03.17. 18:54

A nap receptje: kacsasült burgonyával

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hercegnőburgonyával az igazi, de ne aggódjon, ennek az elkészítési módját is részletesen leírjuk.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hercegnőburgonyával az igazi, de ne aggódjon, ennek az elkészítési módját is részletesen leírjuk.

Hozzávalók:

  • 1 pecsenyekacsa
  • bors
  • majoránna
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 magozott meggybefőtt (750 ml)
  • 1 dl vörösbor
  • fahéj
  • citromlé
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • főzőtejszín
  • kb. 0,5 kg sütni való burgonya
  • 1 tojássárgája
  • 3 dkg vaj
  • szerecsendió
  • Elkészítés:

    A kacsát kívülről gyengén megsózzuk, belsejét sóval, borssal, majoránnával bedörzsöljük, tegyünk bele 1-2 gerezd fokhagymát is. Tepsibe rakjuk, kb. 1,5 dl vizet öntünk alá, és fólia alatt puhára pároljuk. Ezután levesszük a fóliát és ropogósra sütjük. Meggyszószt készítünk hozzá: egy lábasban barnára pirítunk két evőkanál cukrot, ráöntjük egy magozott meggybefőtt levét, adunk hozzá 1 dl vörösbort, és addig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad. Fahéjjal, citromlével ízesítjük, étkezési keményítővel mártásállagúra sűrítjük, főzőtejszínt adunk hozzá. Amikor felforrt, hozzáadjuk a meggyet és lehűtjük. A hercegnőburgonyához a hámozott, darabolt krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, elkeverjük vajjal, a tojássárgájával és fél dl tejszínnel. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Áttörjük, nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe kúpokat nyomva 220 fokos sütőben 20–25 perc alatt pirosra sütjük.

    - Radó Lászlóné, Miskolc -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában