Helyi közélet

2017.01.02. 11:29

Taktakenéz jó évet zárt

Taktakenéz - Apró lépésekkel, de biztosan halad előre a taktaközi település.

Taktakenéz - Apró lépésekkel, de biztosan halad előre a taktaközi település.

Taktakenéz önkormányzata 2016-ban megtartott 14 ülésén számtalan rendeletet és határozatot hozott – tudtuk meg Molnár Tibor polgármestertől.

Intézményi évadó

– Anyagi lehetőségeink korlátozottak, de igyekszünk minden lehetőséget megragadni, hogy az itt élő emberek életét könnyebbé, szebbé, élhetőbbé tegyük – mondja Molnár Tibor. – 2016-ban az év folyamán hat közmunkaprogramot indítottunk, melyekben 261 ember közfoglalkozását biztosítottuk. Az Egészségház felújítását közel 26 millió forintból tudtuk megvalósítani. Megtörtént az épület teljes külső szigetelése, járdák, járólapok javítása, eszközök beszerzése. A faluban ez az első olyan intézmény, melyre napelemek kerültek. Az épület ünnepélyes átadására szeptember közepén került sor, s ekkor háziorvosunk tiszteletére a „Dr. Bazsó Péter Egészségház” elnevezést kapta.

A helyi Petőfi Sándor Általános Iskola udvarára – az iskola és az önkormányzat összefogásával – egy 60–80 fő befogadására képes filagória épült, melynek különlegessége egy gyönyörű búbos kemence, melyet a „Dolgozók délutánján” már sikerült felavatni.

Eredmények

Az önkormányzat a „Gyermekétkeztetés feltételeinek javítására” kiírt pályázaton 11,3 millió forintot nyert. A pályázatból megvalósult az ebédlőn a nyílászárók cseréje, szigetelés, burkolás. Kibővült a gyermekétkeztetés, a rászoruló gyermekek a tavaszi, őszi és a téli szünetben is kapnak egy tál meleg ételt – sorolja Molnár Tibor, majd hozzáteszi, a település közrendje elfogadhatónak mondható. Jó szolgálatot tesz a térfigyelő kamerarendszer is.

A helyi polgárőr egyesület pályázaton 300 ezer forint támogatásban részesült 2016-ban. A polgárőr egyesület irányításában végzett munkájukért Zakariás Imre és Halász Tamás polgárőrök a közelmúltban a Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatában részesültek. Molnár Tibor polgármester, a Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyetteseként belügyminiszteri dicséretben részesült a bűnmegelőzés érdekében végzett tevékenységéért.

Decemberben elindult a „Népkonyha” intézménye is, ahol naponta 400 adag ételt osztanak ki. Szociális tüzelőre közel 3,2 millió forintot fordítanak. Folyamatban van a szociális szén kihordása az érintett családok számára. Mindezek mellett igyekeznek támogatni az iskolás- és óvodáskorú gyermekeket, a fiatalokat, a nyugdíjasokat.

ÉM-BG


Programok

Szociális programok Taktakenézen:

  • Általános iskolás gyermekek kirándulásának támogatása
  • Karácsonyi játékvásárlás az óvodásoknak
  • Pünkösdi kispályás labdarúgótorna támogatása
  • Dolgozók karácsonya
  • Nyugdíjasok karácsonyi támogatása

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában