Helyi közélet

2017.01.22. 19:03

Sikere volt a kecskés verssel a fővárosban a forrói kisdiáknak

Forró - Péter már kisiskolás kora óta jár szavalóversenyekre. Ezúttal a fővárosban járt.

Forró - Péter már kisiskolás kora óta jár szavalóversenyekre. Ezúttal a fővárosban járt.

Glonczi Péter tehetségét korán felismerte tanító nénije. A Forrói Gárdonyi Géza Általános Iskola 6-os diákja már alsóban is nagyon szépen szavalt, ezért sok versenyen indult és kiváló eredményeket ért el. Elárulta, körülbelül 14 oklevele van, amit mind versmondó versenyen kapott. Nemrég azonban fantasztikus eredménnyel tért haza Budapestről, az Országos Roma Tehetségkutatóról, amelyet az Amenca – Velünk Európa Szervezet hívott létre.

Péter Romhányi József: Kecskére káposztát című versét mondta el, bár szerinte ez inkább egy nyelvtörő volt. Szereplése olyan jól sikerült, hogy a második hely mellé különdíj­at is kapott, melyet a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ajánlott fel neki.

Izgalmas versek

– Ezt a verset legalább 2–3 hét­ig tanultam. Nem volt könnyű, de figyeltem a mondatok értelmét, így sikerült az egyébként nehéz szöveget megjegyeznem. Ezután Juhász Erika tanárnő segített a hangsúlyozásban, ő az osztályfőnököm és a magyartanárom egyben. De segített a 21 éves nagy testvérem is, aki versenyek előtt mindig kikérdezi a verseket – meséli Péter.

Elmondja azt is: azért szereti a költeményeket, mert azok számára izgalmasak, van, amelyik érdekes történeteket mesél el, van, ami szép érzéseket, de ő a humoros verseket kedveli a leginkább. Kedvenc költője még nincs, mert minden versenyen más költőtől mondott verset, és eddig mindegyik tetszett neki.

Péter elárulja azt is, gondolkodott már azon, hogy színművész legyen, mert énekelni is szeret, de egyelőre azon gondolkodik, hogy beszállna az iskola együttesébe, a Forrói Trióba, méghozzá gitárral.

- ÉM-HE -


A forrói trió lett a legjobb

Forró - A 11 éves fiúkból álló csapat első helyezést ért el az országos tehetségkutatón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában