Helyi közélet

2017.01.21. 12:18

Borsodban viszik a szociális tűzifát, mint a cukrot

Miskolc - Csaknem kétszáz borsodi település igényelt szociális tűzifát az Északerdőtől.

Miskolc - Csaknem kétszáz borsodi település igényelt szociális tűzifát az Északerdőtől.

Az időarányosnál jobban áll a szociálistűzifa-program teljesítésében az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. „Borsod-Abaúj-Zemplén megyében összesen 196 önkormányzattal kötöttünk értékesítési szerződést – mondta el érdeklődésünkre Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója a témával kapcsolatban. – Ez tíz településsel több, mint az elmúlt évben.”

Tölgyet, csert, bükköt

Megtudhattuk, hogy az igényelt tűzifa mennyisége is növekedett: 1000 köbméterrel haladja meg a tavalyit. A Belügyminisztérium által meghirdetett programban az ötezer lélekszám alatti települések kemény lombos tűzifát, főként tölgyet, csert és bükköt, kisebb mennyiségben akácot igényeltek.

„A mostani időjárás nehezíti ugyan a munkát és a szállítást, de reményeink szerint tartani tudjuk a kiírásban szereplő határidőt, és február 15-ig minden önkormányzat hozzájut a tüzelőhöz. A borsodi önkormányzatok többsége egyébként az elmúlt években is tőlünk vásárolta meg a szociális tűzifát.”

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában