Helyi közélet

2017.01.04. 12:51

Egészséges és új szüleit várja Karácsonyi Zétény

Miskolc - Szenteste óta kétszáz grammot gyarapodott a megyei kórház inkubátorában hagyott kisfiú.

Miskolc - Szenteste óta kétszáz grammot gyarapodott a megyei kórház inkubátorában hagyott kisfiú.

Karácsonyi Zétény, a megyei kórház ápolónői ezt a nevet adták annak a kisfiúnak, akit – feltehetően – édesanyja december 24-én, karácsony szenteste helyezett el az intézmény bejárata közelében lévő „babamentő” inkubátorban.

A jelzőcsengő, amely este 6 körül jelzett, úgy van beállítva, hogy elegendő időt hagy a szülőnek a diszkrét távozásra. Ezúttal is így történt. Karácsonyi Zétény, az ott hagyott csecsemő fejlett, 3300 grammos, 5o centi hosszú baba.

Szépen gyarapszik a kicsi

Dr. Szűcs Ildikó, a GYEK Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztályának osztályvezető főorvosa kérdésünkre elmondta, hogy Zétény továbbra is egészséges, jó kisfiú. Rendesen eszik és ezt jelzi is, hogy két hét elteltével immár 3500 grammot nyom. Az első napokban idegen anyatejet kapott, mostanra átállították az étkezését tápszerre.

A jogi helyzet az, hogy a rendőrség ilyenkor is indított egy szokásos közigazgatási eljárást, mert – bár nem keresik – az édesanyának lehetősége volt egy ideig jelentkezni. Mivel a szülő humánus módon lemondott a gyerekéről, semminemű jogi következményekkel nem kell számolnia. Viszont az eljárás az örökbefogadási procedúrát is megkönnyítheti.

Mint megtudtuk, minden esélye megvan Zéténynek, hogy a lehető leggyorsabban új szülőket kapjon. A főorvosnőtől megtudtuk, hogy már ezekben a napokban meglátogatják a kicsit a potenciális örökbefogadók, megkezdődik egy összeszoktatási időszak és – ha minden rendben megy – 6 héten belül teljesen hivatalosan is családot kap a kicsi. Ez mindannyiunk számára örömteli hír.

ÉM-SZB


A Karácsonyi Zétény nevet kapta a miskolci inkubátorban talált újszülött

Miskolc - A miskolci megyei kórház portája előtt kihelyezett inkubátor már megérdemelné a Kiváló Életmentő címet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában