Helyi közélet

2016.12.16. 12:17

Interjú: Takács Dominika

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a fiatal aerobic instructor Takács Dominika volt aki mesélt idei évéről és a (téli) mozgás fontosságáról is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a fiatal aerobic instructor Takács Dominika volt aki mesélt idei évéről és a (téli) mozgás fontosságáról is az olvasóknak.

Béres Szabi: Összefoglalva, milyen volt az idei éved?

Takács Dominika: A 2016 és számomra nagyon sok mindent tartogatott, kipróbálhattam magam nagyon sok féle tevékenységi körben, az aerobikon kívül, pl a második szakmámban, ami a Logisztika. Viszont végül arra jöttem rá, hogy az Én utam az Aerobikban, a sportban, és a mozgásban van, és innentől kezdve csak ezzel szeretnék foglalkozni gőzerővel. Tovább képezni magam, hogy még többet tudjak segíteni a vendégeimnek, még több és jobb tanácsokat szeretnék Nekik adni, ha megkérdeznek valamilyen témában. Építeni, bővíteni szeretném majd az óráimat, a helyszíneket ahol megtalálható vagyok, és az időpontokat is. Egyszóval a 2016-os évről azt gondolom életem legmeghatározóbb éve volt, nagyon sok mindent tanultam.

Béres Szabi: Januártól több mozgásformát is oktatni fogsz Miskolcon, mit lehet ezekről tudnunk?

Takács Dominika: Igen, Januártól mindenképpen újra fogom, indítani a Gerinctréning óráimat. Ezt egyszer már tavasszal beindítottam, de aztán Májusban leálltam vele, ősszel akartam újra indítani, de akkor a dolgok nem úgy álltak, hogy lett volna rá időm, ezért eltoltam. Nagyon sokan keresték és írtak is Nekem, hogy mikor indul, aminek nagyon-nagyon örültem, éppen ezért nem halogatom tovább és Januártól gőzerővel elindítom ezt az óratípust is.

Mi is az a gerinctréning, és mit tartalmaz? Az óra különböző blokkokból áll, melynek során alaposan átmozgatjuk a gerinc ízületeit, valamint erősítjük és nyújtjuk a gerinc mozgatásában résztvevő izmokat. A torna „főszereplői” a törzs izmai (hát- és hasizmok), valamint a far- és vállizmok. A gyakorlatokat, mozdulatokat összekötjük, és zenére felépítve, egyszerűen követhető, rövid „koreográfiák” formájában végezzük.

Jótékony hatása már az első óra után érezhető, a rendszeres gyakorlással pedig búcsút is inthetsz a hátfájásnak, javul a testtartás, és a mozgáskoordináció, a test szinte újjászületik!

Van még egy óratípus, ami tervben, hogy jövőre beindítok Miskolcon, de arról még nem szeretnék beszélni, legyen ez a jövő titka! ;)

Béres Szabi: Sokan télen "elfelejtenek" mozogni, mit tanácsolsz azoknak akik, ilyenkor lustábbak kimozdulni?

Takács Dominika: Sajnos ilyenkor az emberek, hajlamosak feladni az elveiket, a mozgásba vetett hitüket, csak mert ünnepek vannak. Én azt tanácsolom, hogy természetesen egyenek jókat, ne sajnálják maguktól a finom falatokat! Mert a titok nem abban rejlik, hogy éhezteti magát az ember, hanem a tudatosságban! Mindenből egy keveset, ha nem szeretne hízni az ember, akkor illendő kerülni a szénhidrátokat (kenyér, krumpli, tészta stb) Természetesen a 2 ünnep között nem árt egy kicsit mozogni. Elég, ha csak, kimegy és sétál a friss levegőn 30-35 percet, vagy elmegy kocogni. Aki rendszeresen jár edzeni, mondjuk, heti 2x vagy 3x semmiképp sem tesz jót a szervezetének, a hirtelen leállással. Természetesen kell pihenőt tartani, hogy a szervezet és az izmok is tudjanak újra regenerálódni, de nem szabad nagyon sok időt kihagyni. Szóval, aki csak teheti, és lesz egy kis ideje, az menjen le a terembe, vagy ki a szabadba és mozogjon legalább 30 percet. Ma már annyi féle lehetőség van a mozgásra, a tornázásra akár kint a szabadban is. Egy biztos, Én az ünnepek alatt sem fogok leállni a sportolással, várni fogok mindenkit nagyon sok szeretettel az óráimra, illetve tervezek majd egy közös futást is, amiről az információk hamarosan kikerülnek az oldalamra!

Béres Szabi: Tervek a 2017-es évre?

Takács Dominika: Rengeteg tervem van a 2017-es évre. Izgatottan várom már az újévet, hogy lendületesen belekezdhessek az újabb terveim, céljaim megvalósításába. Többek között bővíteni fogom az óráim létszámát, az említett Gerinctréning óra beindításával is, és ugyebár az „új” még titok óratípus bevezetésével is.

Bízom benne, hogy a 2017-es évben is ilyen nagyszerű csapattal, vendégekkel dolgozhatok majd együtt, mint ezen és az elmúlt években is. Szeretettel fogom várni, a régi és az új aerobikozni, illetve mozogni vágyókat.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában