Helyi közélet

2016.12.12. 16:59

Házhoz ment a rendőr Sárospatakon

Sárospatak - Nyeremények átadásával ért végett az országos vagyonvédelmi kampány.

Sárospatak - Nyeremények átadásával ért végett az országos vagyonvédelmi kampány.

Az ORFK által indított megelőző, vagyonvédelmi kezdeményezés, a „Házhoz megyünk” program célja az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét negatívan befolyásoló lakásbetörések, gépjárműfeltörések, trükkös lopások megelőzésére hívatott vagyonvédelmi eszközök és módszerek minél szélesebb körben történő ismertetése – mondta pénteken délután Janasóczki Attila r. alezredes, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője Sárospatakon, a helyi programzáró rendezvényen.

A bűncselekmények 60 százaléka vagyon ellen irányul. dr. Téglás István

Tapasztalatok

A program részeként Sárospatakon felállított információs pontot számos érdeklődő kereste fel. A regisztrált látogatók sorsoláson vettek részt, a szerencsés nyertesek ajándékaikat (elektronikus riasztóéket, halogén mozgásérzékelős fényvetőt, időkapcsolós berendezést) Sárospatakon, a „Hegyi Szupermarketben” vehették át.

– A tapasztalataink szerint a bűncselekmények 60 százaléka vagyon elleni cselekmény – mondta dr. Téglás István r. ezredes, a Sárospataki Rendőrkapitányság vezetője. – Ezek közül is az áldozatok számára a legdöbbenetesebbek a lakásbetörések, amikor a cselekmény elszenvedői úgy érzik, a magánszférájukba hatolnak be. Szerencsére Sárospatakon és környékén ritkák a lakásbetörések, és ez a program azt mutatta be, milyen keveset kellene tennünk valamennyiünknek saját biztonságunkért, azért, hogy meg is szűnjenek a lakásbetörések.

Hasznos tippek

– Nem azért regisztráltam, hogy nyerjek, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult – mondta lapunknak az egyik nyertes, lengyel Attila. – Rengeteg hasznos tippet kaptam ahhoz, hogyan tegyek a biztonságomért.

ÉM


A nyertesek

  • Hutka Eszter
  • Balogh Gáborné
  • Lengyel Attila

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában