Helyi közélet

2016.12.26. 12:22

A Karácsonyi Zétény nevet kapta a miskolci inkubátorban talált újszülött

Miskolc - A miskolci megyei kórház portája előtt kihelyezett inkubátor már megérdemelné a Kiváló Életmentő címet.

Miskolc - A miskolci megyei kórház portája előtt kihelyezett inkubátor már megérdemelné a Kiváló Életmentő címet.

Dr. Csiba Gábor főigazgató már a számát se tudja, hány újszülött köszönheti a megmaradását ennek az okos ötletnek.

Ám az igazi kuriózum, hogy most éppen a kis Jézus eljövetelekor karácsony este pontosan hat óra tájban riasztott be a vészcsengő. Egyébként úgy van beállítva az inkubátor, hogy kellő időt hagy a szülőnek a diszkrét távozásra.

Most is így történt. Az ott hagyott fejlett, s szép 3360 grammos, 50 centiméteres kisfiút kapásból Karácsonyi Zéténynek keresztelték el a nővérek. S már a kórházi inkubátorban ezen a néven szerepel.

Természetesen attól függetlenül, hogy így bárki megmentheti a nem kívánatos babáját a rendőrség a szokásos közigazgatási rendszerben megpróbálja kideríteni a gyerek szüleit. S mivel az édesanya ezzel a cselekedetével úgynevezett humánus módon lemondott a gyerekéről, semminemű jogi következményekkel nem kell számolnia. Viszont ez az eljárás az örökbefogadási procedúrát is megkönnyítheti. Biztos, hogy Zétény sorsa hamarosan jóra fordul, mivel sokan vágynak ilyen gyönyörű karácsonyi ajándékra.

ÉM-SZI



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában