Helyi közélet

2016.11.11. 08:14

Rendvédelem: valóság vagy csak látszat?

Miskolc - Új bizottság Miskolcon: megszavazták a Rendészeti Bizottságot, amelynek hét tagja lett.

Miskolc - Új bizottság Miskolcon: megszavazták a Rendészeti Bizottságot, amelynek hét tagja lett.

Hubay György, a Fidesz önkormányzati képviselője lett a miskolci Rendészeti Bizottság elnöke, alelnöknek pedig Szécsényi Mariannát, ugyancsak fideszes helyi képviselőt választották. Többek között erről is döntöttek a miskolci képviselők a csütörtökön megtartott novemberi testületi ülésen. A legnagyobb vitát azonban az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló önkormányzati rendelet módosítása váltotta ki, ennek keretében hozták létre ugyanis az új bizottságot. Az ellenzék nem a bizottság létrehozása ellen érvelt – később ugyanis egyhangúlag megszavazták a javaslatot –, hanem a város közbiztonságát kritizálták. A városvezetés azonban az ezen a téren elért eredményekről beszélt.

– Miskolcon a legfontosabb a köz- és létbiztonság kérdése, éppen ezért hat éve ugyanaz a cél mozgatja a Fidesz-KDNP képviselőit, mégpedig, hogy Miskolc a legbiztonságosabb város legyen – hangzott el a Fidesz részéről. Az elmúlt évek intézkedései között felsorolták a rendészet létrehozását, a nyomortelepek felszámolását, a Salkaházi-program keretében kiosztott ajtóékeket, riasztókat, valamint a főutca rendjének újraszabályozását. Hangsúlyozták azt is, van még tennivaló, de nem szabad elfelejteni, honnan indultak, ahhoz képest pedig, már nincs miért szégyenkeznie Miskolcnak.

Álomból kilépni

Az ellenzék azonban nem így látja, és látszatintézkedéseknek nevezték azt, amit a város a rendvédelem érdekében tesz.

„A sikerpropagandával szemben a garázdaságban Miskolc az első, csakúgy, mint a rablásban, testi sértésben. Azt gondolni, hogy a rendészeti bizottság felállításával a gondok megoldódnak, nevetséges. Az álomból ki kellene lépni, és jobban odafigyelni az emberekre” – fogalmazta meg az MSZP.

„Nem hatósági sétálgatásra, aktatologatásra van szükség, hanem intézkedésre” – ezt már a Jobbik képviselői jelentették ki a közbiztonság kapcsán. „Azért sok sikert kívánunk a bizottság munkájához, és javasolnánk, ne a városházán ülésezzenek, hanem tartsanak éjszakai bejárásokat, például a Lyukóvölgyben” – fogalmazták meg.

Elköszöntek a jegyzőtől

A novemberi testületi ülés volt az utolsó, amelyen dr. Csiszár Miklós jegyző részt vett, ugyanis nyugdíjba megy. A testület megköszönte eddigi munkáját. A jegyző így fogalmazott: „Eljött az idő, hogy átadjam a stafétát egy fiatalabbnak.” Az új jegyző személyéről – pályázat alapján – a polgármester dönt.


Ülésezett Miskolc közgyűlése – 2016. november

Miskolc - Csütörtökön tartották a novemberi testületi ülést Miskolcon. A képviselők tucatnyi napirendet tárgyaltak, köztük a Diósgyőri Vár környékén lévő további ingatlanok megvásárlását, valamint a Herman Ottó Múzeum igazgatói posztjára is pályázatot írnak ki. De rendészeti bizottság felállításáról is döntött a testület. A Borsod Online olvasóit élőben tudósítottuk az ülésről.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában