Helyi közélet

2016.11.15. 11:23

A „Négybetűs” után jön a „Borsodi Homályos”

Miskolc - Szentgotthárdon december 3-án adja elő utoljára Aranyosi Péter „Négybetűs szavak” elnevezésű, két éve futó, közel 70 előadást meg­élő estjét. A miskolci születésű humoristát kérdeztük.

Miskolc - Szentgotthárdon december 3-án adja elő utoljára Aranyosi Péter „Négybetűs szavak” elnevezésű, két éve futó, közel 70 előadást meg­élő estjét. A miskolci születésű humoristát kérdeztük.

– Az önálló est ötlete nem nekem jutott eszembe, hanem a főnökasszonynak, Aranyos Maricának – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Aranyosi Péter. – Azt mondta, hogy az a továbblépés és fejlődés a humorista életében, ha nemcsak párban vagy trióban lép fel, hanem egyedül is megállja a helyét. „Nem tudom, hogy ez-e a fejlődés, de belevágtam.”

Péter arról is beszélt, hogy azért lett „Négybetűs szavak” az önálló est címe, mert régebben csinált vele egy interjút „egy felkészült újságíró hölgy”.

– Olvasott rólam, és olyanokat kérdezett, hogy magam is elcsodálkoztam – mondta mosolyogva. – A beszélgetés végén pedig azt monda, hogy „ami magát érdekli, Péter, az négybetűs szavakkal leírható”. És tényleg! Egyébként a probléma azt volt az önálló estemmel, hogy amikor elkezdtem kőkeményen dolgozni vele, és összerakni, irtózatos méretű és hosszú lett a műsor.

Az előadás 2 óra 15 perc körüli, ami Aranyosi Péter szerint lehetett volna 3 óra is, olyan sok anyag volt.

– Ezek a dolgok természetesen rólam, a szüleimről, az öcsémről, a gyerekkoromról, iskolás éveimről szólnak – hangsúlyozta a Dumaszínház művésze. – Fogalmazzunk úgy, hogy dúskáltam a jóban, és nehéz volt mérlegelni, hogy mi az, ami legyen és mi az, ami ne.

A végéhez közeledik ez az önálló est. „Fáj ilyenkor a szív?” – kérdeztük.

– Egy kicsit igen, mert most már nagyon az enyém, szeretem, és jó előadni. Ahogy nézegettem, még olyan 10–11 előadásom lesz a „Négybetűsből”, december elején utoljára – mondta. – De nincs dráma, dolgozom tovább, hiszen azóta elkészült a következő önállóm Borsodi Homályos címmel, amihez zárójelben megjegyzem, a habos nedűnek – sajnos vagy nem – nincs köze.

A „Négybetűshöz” képest a „Homályos” abban mindenképpen más, hogy ez immár Péter barátairól, a Diósgyőrről és „a tudatmódosító szerekről és annak hatásairól szól az emberi szervezetre”.

A hétfői barcikai fellépés után megyénkhez legközelebb szombaton, Egerben látható és hallható a Négybetűs szavak.

ÉM-JLI



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában