Helyi közélet

2016.10.21. 09:51

Városszépítőkkel zárult a jubileumi civil hét Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Hétfőtől hétfőig, vagyis nyolc napon át tartott idén a tizenötödik alkalommal megrendezett Önkéntesek Hete rendezvény­sorozat Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - Hétfőtől hétfőig, vagyis nyolc napon át tartott idén a tizenötödik alkalommal megrendezett Önkéntesek Hete rendezvény­sorozat Kazincbarcikán.

Őszi irodalmi délután, egészségmegőrző program, karitatív látogatások és egyebek mellett emlékfaültetés szerepelt a programban, majd október 17-én a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület hagyományos díjátadó ünnepségével zártak a barcikai civilek. Az Önkéntesek Hete főszervezője 2016-ban is a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma (KEF) volt, míg további szervezőként hét, aktív résztvevőként pedig húsz szervezet kapcsolódott be a programokba.

A barcikai civil szervezetek közössége tizenöt évvel ezelőtt, szinte az elsők között csatlakozott az Önkéntesek Nemzetközi Éve rendezvénysorozat országos programjaihoz. Azóta minden esztendőben újabb és újabb figyelemfelhívó rendezvénysorozatot szerveznek.

Az idei Önkéntesek Hete emlékfaültetéssel és ünnepi megnyitóval kezdődött, és a hét során az is kiderült, hogy az önkéntesek utánpótlása folyamatos, hisz mind a fiatalabb korosztályok, mind pedig a diákok hamar „beépülnek” egy-egy civil szervezetbe. Ezzel pedig az időnként szükségszerű megújulás és „ráncfelvarrás” is biztosított, hogy a kor, a társadalom követelményeinek és a helyben élők igényeinek legjobban megfelelő civil szervezeti rendszer legyen Kazincbarcikán. Az elmúlt két évtized legszebb pillanatainak felidézésére is mód nyílik még az évben, hiszen a KEF novemberben kiadványbemutatót, decemberben pedig ünnepi ülést tart majd, így zárva a jubileumi évet.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában