Helyi közélet

2016.10.12. 17:15

Blama

<strong><em>Órákig néztem a hazai és a külföldi híradókat. Valamennyi csatorna élőben kapcsolta Németországot, ahol hajszát folytattak egy robbantással vádolt szír menekült után. Több ezren üldözték Dzsaber al-Bakrit, aki kapcsolatban állt az Iszlám Állammal, miközben robbanómellényt akart készíteni. </em>Kolodzey Tamás írása.</strong>

Órákig néztem a hazai és a külföldi híradókat. Valamennyi csatorna élőben kapcsolta Németországot, ahol hajszát folytattak egy robbantással vádolt szír menekült után. Több ezren üldözték Dzsaber al-Bakrit, aki kapcsolatban állt az Iszlám Állammal, miközben robbanómellényt akart készíteni. Kolodzey Tamás írása.

Valószínűleg repülőteret vagy vasútállomást nézett ki magának, de nem volt elég óvatos, ugyanis a pokolgép elkészítéséhez szükséges információkat a világhálón keresgélte. A titkosszolgálatok persze arra is szakosodtak, hogy az ilyen akciókat idejében lekapcsolják, így gyakorlatilag rátették a kötelet a szíriai polgár nyakára.

A hatóságok tudták róla, hogy melyik városban húzta meg magát, de mire felderítették a lakását, a terrorista – csodák csodájára – meglépett. Erre az ottani bűnüldöző szervek pénzt, paripát és fegyvert nem kímélő módon eredtek a nyomába: több ezren keresték a szíriait, mégis az a blama érte őket, hogy a gyanúsítottat nem ők, hanem a saját honfitársai fogták el, kötözték meg. Magánakciójukat pedig jelentették egy őrsön, erre a rendőrök nyomban elszaladtak a menekültstátuszon lévő személyért. Az elképesztő, de megúszott történet újra rámutatott arra, hogy valami nem stimmel a németországi nyomozók háza táján.

Kolodzey Tamás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában