Látta?

2024.06.07. 14:48

Átalakult a Miskolc felirat a Szent István téren

A Szent István tér Miskolc felirata nem a szokásos képet mutatja, az O betűn egy X látható. Az installáció készítőjét kérdezte a boon.hu.

Gárdonyi Edina

Így néz ki a Miskolc felirat

Fotó: Vajda János

Most mindenki el van foglalva a kampánnyal itt Miskolcon is, és láttam valamelyik polgármesterjelölt fotóját, amin itt állt a téren és a plakáton volt egy pipa. Amikor ránéztem a képre, nekem az X jelent meg az O betűben

 – válaszolta a megvalósító, Ujpál Zsolt Gilbert a boon.hu kérdésére, hogy honnan jött az ötlet a Miskolc felirat aktuálissá tételére. 

installacio003
Munkában az alkotó
Fotó: Vajda János

Kiemelte, hogy újrahasznosított alapanyagokból gyártotta az ikonikus feliratra az X-et, így mindenkit emlékeztet a város központi helyén az emberek többégét lázban tartó hétvégi voksolásra. Az alkotónak nem ez volt az első ilyen megmozdulása, hiszen a koronavírus-járvány idején az ország első köztéren lévő maszkos alkotását is ő készítette, ami akkor az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájára hívta fel a figyelmet valamint hogy vigyázzunk egymásra. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában