Helyi közélet

2016.09.30. 14:33

Interjú: Nagy Nándor és Paizs Miklós

Miskolc - Szeptember 30-án mutatják be, "Csipike az Óriástörpe" című zenés mesejátékot a miskolci Kamaraszínházban, ennek apropójából Béres Szabi beszélgető partnerei a darab zeneszerzője, Nagy Nándor és dalszövegírója, Paizs Miklós voltak.

Miskolc - Szeptember 30-án mutatják be, "Csipike az Óriástörpe" című zenés mesejátékot a miskolci Kamaraszínházban, ennek apropójából Béres Szabi beszélgető partnerei a darab zeneszerzője, Nagy Nándor és dalszövegírója, Paizs Miklós voltak.

Béres Szabi: Mit lehet tudnunk a darabról?

Nagy Nándor: Csipike egy kedves szeretni való törpe, aki az erdőben él. Vannak barátai, de magányos. Mindent ő irányít az erdőben. Legalább is ezt gondolja. Hogy nélküle nem működik az élet. Egy nap a Kecskebéka felnyitja szemét hogy nélküle is működik az élet az erdőben. Erre Csipike kétségbe esik és elhatározza hogy gonosz lesz és diktátor és A Hatalmas Réz úrral félemlíti meg az erdő lakóit. Hogy ki az a Réz úr? Szeptember 30 -tól megtekinthető az előadás a Kamaraszínházban.

Paizs Miklós: Fodor Sándor műve, még a szocialista rendszerből, ami a diktatúra illetve diktátor kialakulásának a folyamatát mutatja be mesei környezetben. Tehát itt nincsenek lőfegyverek pl.

Béres Szabi: Hogyan jött számotokra a közös munka ötlete?

Nagy Nándor: Szabó Máté rendező vetette fel az ötletet, hogy mi lenne, ha Paizs Miklós írná a dalszövegeket, aminek megörültem, hiszen sokat hallgattuk az ő lemezeit. Kíváncsian vártam, hogyan fog az ő világa és az enyém találkozni. Úgy érzem sikerült.

Paizs Miklós: Ez a rendező (Szabó Máté) ötlete volt. Ő láthatott ebben fantáziát.

Béres Szabi: Szakmai szemmel az idei évetek eddig, hogyan telik/telt?

Nagy Nándor: Izgalmasan! :)

Paizs Miklós: Elég jól telik. Gyorsan is meg kivételesen eredményesen. Idén alighanem megfordult velem a világ, de nem kívánok a részletező fecsegés hibájába esni. Röviden: sok lehetőséggel élhettem sokféle produkció tagjaként.

Béres Szabi: Tervek?

Nagy Nándor: A következő munkám Harangi Mária rendezésében a Bandy lányok. Egyenlőre most a következő lépcsőfokot látom.

Paizs Miklós: Közvetlen terv egy Sickratman lemez vonósnégyes kísérettel, és folyamatos terv a Don Giovanni ujjbáboperám illetve operánk (hiszen egy eleven kvartett kísér) illusztris vidéki helyekre való eljuttatása. Ezt az utóbbi tervemet lassan persze feladom, mert nem erősségem a szervezés.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában