Helyi közélet

2016.09.13. 16:29

Innovációs InfoPont, elsőként Harsányban

Harsány - Egy miskolci és egy harsányi cég már beköltözött a központba.

Harsány - Egy miskolci és egy harsányi cég már beköltözött a központba.

A NORRIA Nonprofit Kft. pilot jelleggel elsőként Harsányban indítja el az Innovációs InfoPont szolgáltatását. Az erről szóló megállapodást hétfőn Kövy Katalin, a NORRIA ügyvezetője és Szabó Gergely, a település polgármestere írták alá.

Az ügynökség számára fontos volt, hogy olyan településen hozza létre az első információs pontot, amelyik nyitott az innovációs elképzelések támogatására – fogalmazott az ügyvezető. – Harsány a közelmúltban döntött az innovációs központ létrehozásáról, így az önkormányzat és az ügynökség elképzelései találkoztak. Hangsúlyozta: szándék az is, hogy a térség intézményei és vállalkozásai részvételi arányát javítsák a nemzetközi pályázatokban, mindezt a közvetlen EU és területi együttműködési programokba való bekapcsolódás intenzitásának növelésével.

Az Innovációs InfoPont szolgáltatás célja, hogy a településen és annak környezetében működő vállalkozások közvetlenül a NORRIA munkatársaitól személyre szabott tanácsadást kaphassanak innovációs elképzeléseik megvalósításához, illetve az ügynökség hídképző szerepe révén hozzájussanak a kutatás és fejlesztési szolgáltatásokhoz – mondta Szabó Gergely.

Azt is megtudtuk, a harsányi innovációs központba már két cég beköltözött – egyikük miskolci, a másik harsányi –, ők termékeiket helyben fejlesztik ki.

A polgármester szerint fontos számukra, hogy a fiatalokat a településen tartsák, ehhez azonban az önkormányzat által nyújtott kedvezményeken túl munkahelyre, innovációs fejlesztésekre is szükség van.

- ÉM-NSZR -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában