Helyi közélet

2016.07.22. 11:37

Színezd újra, színezd újra a Kolorcity Fesztiválon

Kazincbarcika - Augusztus 1-jén startol az ország leghosszabb és legszínesebb fesztiválja Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - Augusztus 1-jén startol az ország leghosszabb és legszínesebb fesztiválja Kazincbarcikán.

A három héten át tartó programsorozatban ötvöződik a képzőművészet és az előadó-művészet; újra lesznek utcai akciók és attrakciók; tovább színesednek a házfalak, lépcsők és utcabútorok; új köntöst és tartalmat kapnak a város közkedvelt helyei, ismerőssé válnak az eddig ismeretlen arcok és a várossal együtt a térség is színesebbé, vonzóbbá válik. Mindezt megfűszerezzük sporttal, kreativitással és meghökkentő újdonságokkal. Erről is beszéltek az esemény tegnapi sajtótájékoztatóján Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere és dr. Makkai Orsolya, a fesztivált szervező Barcika Art Kft. ügyvezetője.

Türelmetlenül vártam, hogy itt lehessek. Muri Enikő

– Már a térség, és immár talán országosan is meghatározó a Kolorfesztivál is – fogalmazott Szitka Péter.

„Mindenki itt lesz”

Dr. Makkai Orsolya azt is kiemelte, hogy az idén is hazánk legismertebb előadóit vonultatja fel a 4. Kolorcity Fesztivál, hiszen a fesztivál rendkívül vonzó zenei kínálatában olyan különleges produkciók is szerepet kapnak, mint a Csík zenekar és Presser Gábor közös koncertje, Révész Sándor és Závodi János „Piramis évek” formációja, a klasszikus hegedűjáték itthoni mestere, Mága Zoltán és sztárvendégeinek (Malek Andrea, Nyáry Károly, Szakcsi-Lakatos Béla) nagykoncertje. De sokan mások mellett Rost Andrea, Quimby, Brains, Muzsikás, Myrtill és a Swinguistique, Geszti Péter, Tankcsapda, Depresszió, Halott pénz, Irie Maffia, Majka & Curtis, Kelemen Kabátban, Paddy & the Rats, Maszkura és a Tücsökraj, Skorpió, Bródy János, Hernádi Judit, Keresztes Ildikó is fellép.

– A programsorozat Wahorn András kiállításával, a „Tekerj bele Te is!” rekordkísérlettel, és a dubicsányi Fignár-udvar programjaival veszi kezdetét, majd augusztus 4-én szenzációs fesztiválnyitó felvonulás mozgatja meg a várost és a látogatókat – tudatták a házigazdák.

Rekordkísérlet

A korábbi évekhez hasonlóan újra rekordkísérletre készül Kazincbarcika: az óriás kötött sál, a suba technikával készített szőnyeg és a fák törzsének horgolását követően a „Tekerj bele Te is” akcióban egy közel 1500 kg-os, megközelítőleg 1000 méter hosszú színes sütemény elkészítése a terv, melybe a városlakók és a fesztivál vendégei is meghívást kapnak.

Ugyanakkor idén is meghirdetésre került az Ökodizájn pályázat, melynek benyújtási határideje hamarosan (augusztus 8-án) lejár. Az újrahasznosítás jegyében a műanyag, a fém és a fa után ebben az évben a gumi az alapanyag. A legjobb tíz alkotást a szakmai zsűri pénzjutalommal díjazza, és augusztus 17-én, este 8-tól Kazincbarcikán a Csónakázó-tónál extrém divatbemutatón mutatják be azokat gyönyörű modell lányok. Az első helyezett ruhakölteményt Muri Enikő viseli majd, aki a bemutató után elénekel néhány dalt, ezt követően pedig Majka & Curtis élő koncert veszi kezdetét.

– Türelmetlenül vártam, hogy itt lehessek, és türelmetlenül várom, hogy viselhessem – mondta Muri Enikő a barcikai sajtótájékoztatón, aki később két dalt is énekelt a jó hangulatú eseményen.


Kolorfutás

A 2016-os Kolorfutásra már több mint száz nevezés érkezett eddig. A 4. Kolorfesztivál kiemelt partnere, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség nem csak a fesztiválnyitó felvonuláson, hanem az augusztus 7-i Kolorfutáson is képviselteti magát. A nevezés folyamatos, akár a helyszínen is lehetséges. Idén három távon mérettethetik meg magukat a versenyzők (6-11-21km), illetve a családi futáson (1 km) kicsik és nagyok közösen futhatják körbe a Csónakázó-tavat.

8. Barcikai Bormustra

2016 a gasztronómia éve, ezen apropóból nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Barcikai Bormustra az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátus Borsodi Régiójának szervezésében, ahol nyolc pincészet mutatkozik be hazánk történelmi borvidékeinek legfinomabb nedűivel. Pálinka, sajtok és kézműves termékek, valamint a Sajóvölgye Népművészeti Egyesület munkái is fellelhetők majd augusztus 19-én és 20-án a város főterén. A kazincbarcikai éttermek háromhetes akcióval és Kolor-étlappal készülnek színesíteni a gasztronómiai kínálatot.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában