Helyi közélet

2016.06.03. 09:51

Szülinapi köszöntő a polgármestertől: mennyibe kerül ez évente Miskolcnak?

Miskolc - Olvasónk vetette fel: a nyugdíjasoknak jólesik a gesztus, de mennyire van erre szükség?

Miskolc - Olvasónk vetette fel: a nyugdíjasoknak jólesik a gesztus, de mennyire van erre szükség?

„Édesanyám örömmel mesélte, hogy üdvözlőlapot kapott születésnapjára dr. Kriza Ákos polgármestertől, mutatta is a lapot. Nagyon jólesett neki ”, mondja olvasónk, de hozzáfűzi: azért ő nem ilyen lelkes. Mert hallotta, hogy az anyósa is, sőt az ő ismerőse is kapott születésnapi üdvözletet, azaz valószínű, minden nyugdíjas. „Lehet, hogy szép gesztus, de az én adóforintjaimból teszi ezt. Mennyire van erre szükség? Mennyibe kerül ez nekünk? ”, tette fel a kérdést, amelyet továbbítottunk az önkormányzatnak. Hány forintot költ az üdvözletre éves szinten Miskolc?

Miskolc kiemelt figyelmet fordít a nyug­díjasokra. Koczák Szilvia

„Köszönetet mondanak”

Koczák Szilviától, a miskolci önkormányzat szóvivőjétől pontos számadatot nem kaptunk, csak részinformációkat, így mi magunk számoltuk ki az összeget. Nézzük az eredményt.

Koczák Szilvia válaszában kifejtette, „Miskolc kiemelt figyelmet fordít a városban élő nyugdíjasokra. Megbecsülése jeléül indította el 2014-ben a Salkaházi Sára programot”, írja és folytatja: „köszönetet mondva azon szépkorúaknak, akik egy életen át tisztességgel dolgoztak, akik részt vállaltak Miskolc felépítésében, fejlesztésében, akik munkájukkal hozzájárultak a város fejlődéséhez. A Salkaházi program részeként a miskolci szépkorúakat képeslappal köszönti születésnapjuk alkalmából. Havonta 3000–4500 között van a köszöntöttek száma. Egy képeslap teljes költsége, postai kézbesítés díjával együtt: 131 forint”, áll az önkormányzat szóvivője közleményében.

Szoroztunk, és arra jutottunk, hogy a képeslapok havi 393 ezer és 590 ezer forint közötti összegbe kerülnek a város költségvetéséből – Dr. Kriza Ákos polgármester nevében címezve. Az összeg évi szinten 40 ezer nyugdíjassal számolva nagyjából 5 és fél millió forint.

A Salkaházi Sára programra egyébként – a város idei költségvetésében néztünk utána – 370 millió forintot különítettek el a városatyák, ebből fizetik a születésnapi köszöntőkön túl többek között azt az évi 10 ezer forintot, amit minden azt igénylő nyugdíjas megkap. A Salkaházi program majd’ minden önkormányzati testületi ülésen terítékre kerül, az ellenzéki pártok támadják, a várost vezetők viszont elégedettek vele.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában