Helyi közélet

2016.06.05. 14:23

Összetartozás napja Girincsen

Girincs - Az összetartozás napja alkalmából kaptunk mi is meghívást Girincsre.

Girincs - Az összetartozás napja alkalmából kaptunk mi is meghívást Girincsre.

Ugye, emlékeznek olvasóink arra, hogy a girincsi intézmény tanulói voltak a tavalyelőtti karácsonyi Segítünk akciónk kedvezményezettjei?! Most mint támogatóikat ismét meghívtak bennünket az „összetartozás napja” alkalmából tartott szerdai rendezvényükre, amelyet a különféle tájegységek ételeinek főzőversenyével indítottak. Sajnos az idő kissé megtréfálta őket, mielőtt az ételek elkészültek volna, hirtelen hidegre fordult, majd eleredt az eső is. Pedig a gyerekek jó része népviseletbe öltözve várta a fellépési lehetőséget, no meg persze az azt megelőző zsűrizést és az ebédet.

Anyukámnak is szoktam segíteni otthon. -Horváth Rozi

– A mi gyermekeink olyan speciális igényű tanulók, akiknek leginkább élményekhez kötve lehet az ismereteit bővíteni. Így találtuk ki, hogy a csoportok tájegységenként ismerkedjenek meg a magyar nemzettel. Komolyan tanulmányozták a népviseleteket, a szokásokat, a kultúrát, amelynek részét képezi az étkezés is. Így egy-egy tájegységre jellemző étel elkészítésével versenyeznek a segítők a gyerekek bevonásával – tájékoztatott Kányási Hedvig intézményvezető hozzátéve: a hozzávalókért köszönet illeti szponzoraikat.

– Mi kalotaszegi savanyú levest készítünk – szól közbe Ricsi, akinek határozottan jól áll a kalap. Kérésünkre elsorolja a főbb hozzávalók egy részét. Elmeséli, nagyon sokat készültek, főleg a táncra.

Horváth Rozália Patrícia még a krumplipucolásba is besegített. Az ő csoportjuk kalocsai sváb pincepörkölttel rukkolt elő.

– Anyukámnak is szoktam segíteni otthon – mondja Rozi, ő is szép ruhában, csárdáshoz készülve.

S nini, kit látunk még: Kovács Gábornét és párját, Segítünk akcióink visszatérő segítőit!

– Minthogy meghívtak, jöttünk. S persze nem üres kézzel. Kétfélét sütöttem, hogy a százhúsz embernek mindegyikből jusson legalább egy-egy – mondja kissé fázósan, közelebb húzódván az egyik finoman illatozó bográcshoz, no meg a tűzhöz.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában