Helyi közélet

2016.06.30. 23:33

Megkezdi a munkáját a Putnoki Rendészet

Putnok - Az első időkben három fővel segítik a rendőrség munkáját, de a későbbiekben számos területen fejleszthetnek.

Putnok - Az első időkben három fővel segítik a rendőrség munkáját, de a későbbiekben számos területen fejleszthetnek.

Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó több mint negyven település közül Putnok a második – Ózd után –, ahol létrehozzák a városi rendészetet, amelynek az égisze alatt a közterület-felügyelet is működni fog – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet a gömöri városban tartottak hétfőn. Az eseményen elhangzott: júliusban még csak egy fővel vágnak neki a munkának, szeptembertől további két alkalmazottal bővül a rendészet, de a hosszú távú célok még nagyobb apparátust kívánnak.

Biztos vagyok benne, hogy hatékony lesz a rendészet munkája.” Tamás Barnabás

Szakmai segítség

– A városi rendészet csak abban az esetben működhet jól, ha megvan mögötte a szakmai felügyelet, ezért kötöttünk együttműködési megállapodást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitánysággal – tette hozzá Tamás Barnabás, Putnok polgármestere. – Ezzel a fontos lépéssel elérhetjük, hogy a településen az eddiginél is nagyobb rend legyen, a putnokiak még inkább biztonságban érezzék magukat. Biztos vagyok benne, hogy hatékony lesz a rendészet munkája, amelynek számos területen a hasznát látjuk majd.

A tájékoztatón dr. Vereckei Csaba megyei rendőrkapitány hozzátette: nem példa nélküli a rendészet létrehozása, és az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy ahol belevágtak, ott rendkívül hasznosnak bizonyult. A rendőrség minden szakmaiságával segíti ebben a feladatban a putnoki önkormányzatot, legyen szó elméleti vagy gyakorlati oldalról.

– Sok közös szolgálatot tervezünk az ózdi és a putnoki rendőrökkel, valamint az újonnan alakuló Putnoki Rendészet munkatársaival – ezt már dr. Varga László, Ózd rendőrkapitánya mondta el. – Nekünk is érdekünk, hogy jól működjön az új kezdeményezés, hiszen ezzel a rendőrség komoly segítséget kap. A rendészetnek köszönhetően többen leszünk a közterületeken, amely jelentősen növeli majd a lakosság biztonságérzetét.

ÉM-ME


További területeken is

Tamás Barnabás azt is elárulta, hogy komoly lehetőséget lát az új szervezetben, hiszen a későbbiekben mezőőrök alkalmazásában, valamint segédfelügyelőkben is gondolkodnak a gömöri városban. A putnoki polgármester szerint, ha az új szervezet létrehozásától csak egy picit is javul a közbiztonság, akkor már megéri létrehozni a rendészetet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában