Helyi közélet

2016.05.08. 15:52

Nyert a szikszói Tigris és barátai

Szikszó - Bolyai Csapatversenyen szerepeltek szépen a Szepsi Csombor Márton gimnázium és általános iskola harmadikosai.

Szikszó - Bolyai Csapatversenyen szerepeltek szépen a Szepsi Csombor Márton gimnázium és általános iskola harmadikosai.

Balákné Molnár Judit, a Szepsi Csombor Márton Gimnázium, Szakképző Iskola és Általános Iskola tanítója az alsó tagozaton mindent tanít a testnevelésen kívül.

– Még az ősszel neveztünk a Bolyai Csapatversenyre, négy fős csapatokkal lehetett indulni – mondta kérdésünkre.

Szép eredmények

– Az osztályomból három fő, és egy fiú egy másik osztályból vállalta, hogy természetismeretből is megméreti magát, mert matematikából és magyarból is próbálkoztunk, amelyekből szintén szép eredményeket értünk el. Csapatunk a területi körzeti versenyen, amely öt megye versenye, a harmadikosok között az első lett. Tigris és barátai volt a csapat a neve, nagyon ügyesek voltak a gyerekek. A nem régiben lezajlott verseny egy természettudományi megmérettetés volt, ami magába foglalta a környezetismeretet, a biológiai alapismereteket, de volt benne matematika, általános műveltség, magyar és minden, ami az élőhelyekkel, állatokkal, növényekkel, emberekkel kapcsolatos lehetett.

Tanári fődíj, kétszer

– A feladatsor a körzeti fordulón 13+1 írásbeli feladatból állt, míg az utolsó feladat egy kifejtős feladat volt – tudtuk meg a boldog tanítótól. – Az országos döntő két fordulós volt: benne egy hasonló írásbeli, majd egy szóbeli forduló. 15 perc felkészülési idő alatt két kidolgozós feladatot kaptak a gyerekek, amit szóban kellett előadni, majd kaptak egy villámkérdést.

Jutka néni 30 éve tanít, és hasonló sikere volt már ezekkel a gyerekkel korábban is két esztendeje, akkor országos másodikak lettek a kisiskolások, akik tanári fődíjat is készítettek felkészítőjüknek, amit Pesten, a versenyhelyszínen adtak át. Így Balákné Molnár Judit két hasonló díjban is részesült, hiszen „hivatalosan” is megkapta a tanári fődíjat az első hellyel.


Mi tetszett a versenyen?

Ujpesti Petra Kata: „Az, hogy elsők lettünk!”

Babusa Tamara: „Az, hogy továbbjutottunk a szóbeli fordulóra és az, hogy elsők lettünk.”

Varga Levente: „Nekem az tetszett, hogy elsők lettünk, meg az, hogy Jutka nénié lett a fődíj.”

Lipták Levente: „Nekem az, hogy elsők lettünk, és hogy kapunk érmet és szép könyvet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában