Helyi közélet

2016.05.28. 12:32

Bürokráciacsökkentés a vállalati szektorban is

Miskolc - Április 15-től országos konferenciasorozat indult „A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokráciacsökkentési program kidolgozása” címmel.

Miskolc - Április 15-től országos konferenciasorozat indult „A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokráciacsökkentési program kidolgozása” címmel.

A konferenciasorozat soron következő előadása pénteken volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalnál a helyi gazdasági élet prominenseinek és érintettjeinek részvételével.

Demeter Ervin megyei kormánymegbízott nyitotta meg a tanácskozást kiemelve, hogy a megye fejlődő gazdaságának szereplői számára fontos lépés a bürokráciacsökkentési program beindítása.

Dr. Zöld-Nagy Viktória területi közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár – többek között – arról beszélt, hogy már a 2016. január 1-jével hatályba lépett módosítások mintegy 3 milliárd forint megtakarítást eredményeznek a vállalkozásoknál. A módosítás következtében hát olyan vállalkozásokat érintő eljárás vált illetékmentessé, melyek összesített ügyszáma például 2014-ben meghaladta az 1 milliót.

Megtakarított összegek

Ingyenessé vált a vállalkozások számára például az éves pénzügyi beszámoló közzététele, amely éves szinten a vállalkozásoknak másfél milliárd forintos megtakarítást eredményez. Az adóhatósági igazolások kiállításának ingyenessé tételével pedig szintén közel 1 milliárd forintos megtakarítás jelentkezik évente a vállalkozásoknál.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában