Helyi közélet

2016.03.30. 15:29

Zöldhulladék: zsákban is, edényben is jó

Miskolc - A házhoz menő zöldhulladék gyűjtését április 4-től végzi a MiReHuKöz Kft., kizárólag a cég logójával ellátott – zöldhulladék gyűjtőzsák feliratú – zsákokban.

Miskolc - A házhoz menő zöldhulladék gyűjtését április 4-től végzi a MiReHuKöz Kft., kizárólag a cég logójával ellátott – zöldhulladék gyűjtőzsák feliratú – zsákokban.

Illetve – tájékoztatta lapunkat a közszolgáltató – az új chippel ellátott kommunális hulladékgyűjtő edények osztásával párhuzamosan lehetőség nyílik majd úgynevezett zöldmatrica igénylésére, amellyel a korábbi edények is alkalmasak lesznek a gyűjtésre. Azt is megtudtuk: a gyűjtőzsákot térítésmentesen biztosítják a lakosság részére, ezeket március utolsó heteiben a megszokott módon, postaládákban helyezik el, az első gyűjtési napról szóló tájékoztatóval együtt. További zsákok – ugyancsak térítésmentesen – kérhetők majd a gyűjtést végzőktől, a miskolci hulladékudvarokban, valamint a MiReHuKöz Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatain.

A gyűjtőzsákban és a zöldmatricával ellátott gyűjtőedényekben kizárólag zöldhulladékot szállítanak el – figyelmeztetett a cég. „Amennyiben munkatársaink ezekben háztartási vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, akkor azokat nem viszik el” – tették hozzá.

Kéthetente

A tavalyi évhez hasonlóan, a zöldhulladék elszállítását kéthetente végzik. A megtelt zsákokat és edényeket a gyűjtési időpontoknak megfelelően reggel 7 óráig kell az ingatlan elé kihelyezni.

Az idei év változása: a 2000 lakos alatti települések esetében is bevezetik a házhoz menő zöldhulladék-gyűjtést a MiReHuKöz Nonprofit Kft. szolgáltatási területén.

A zöldhulladék elszállításának időpontjairól a www.mirehukoz.hu internetes oldalon, a saját település nevére kattintva a 2016. II. negyedévre vonatkozó hulladéknaptárból tájékozódhatnak az ügyfelek.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában