Helyi közélet

2016.03.06. 14:26

Ősszel lehet a referendum

Miskolc - „A magyar dolgokról a magyar emberek által megválasztottak döntsenek.”

Miskolc - „A magyar dolgokról a magyar emberek által megválasztottak döntsenek.”

„Várhatóan az ősszel tartható meg az a népszavazás, amelyet a kormány kezdeményezett a kötelező betelepítési kvótáról” – jelentette ki Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Év végéig döntenek

A szakpolitikus újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen beszélt arról, hogy az államfő és a kormány népszavazási kezdeményezése esetén nincs aláírásgyűjtés a referendum megtartásához, ám a különböző jogorvoslati kérelmek elbírálása és a köztársasági elnöknek a népszavazás kiírásához biztosított időintervallum azt feltételezi, hogy „valószínűleg” az ősszel tartható meg a népszavazás.

Völner Pál emlékeztetett arra, hogy Magyarország a luxembourgi bíróságon megtámadta az „úgynevezett kötelező kvótadöntést”, erről várhatóan az év végén döntést hoz a testület. „Azért támadtuk meg, mert nem akarunk egy olyan káros precedenst, amely alapján a jövőben is milliószámra Európába özönlő gazdasági migránsokat elosszák, és Magyarország kötelezően vegyen át olyan embereket, akiket a magyarok nem kívánnak, akik között akár terroristák, bűnözők is lehetnek” – mondta. Ezért döntött a kormány népszavazás kezdeményezéséről, amit pártok már megtámadtak – tette hozzá megjegyezve, „ebből az is kiviláglik”, hogy ezek a pártok bevándorláspártiak.

A kormány azt szeretné, hogy ilyen horderejű kérdésben a magyar emberek dönthessenek „a magyar jövőről”, ne legyenek a párizsi merényletekhez vagy a kölni atrocitásokhoz hasonlóak – mondta, hozzátéve: a népszavazás célja, hogy „kinyilváníthassuk, hogy a magyar Országgyűlés hozzájárulása nélkül az unió ne hozhasson olyan döntést, amely az országot érinti”.

Mint a politikus elmondta, a kormány azt kéri valamennyi felelősen gondolkodó magyar választópolgártól, hogy szavazzon, tegye le voksát amellett, hogy a magyar viszonyokról továbbra is a magyar emberek által megválasztott képviselők dönthessenek.

ÉM-SZB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában