Helyi közélet

2016.03.03. 21:07

Családi csődvédelem kérhető

Miskolc - A szakemberek szerint ez segíthet az adósságcsapdába jutottakon.

Miskolc - A szakemberek szerint ez segíthet az adósságcsapdába jutottakon.

Tavaly szeptemberben lépett hatályba a köztudatban családi csődvédelemként ismert új típusú eljárás, melynek célja, hogy a pénzügyi csapdába jutott természetes személyek adóssága szabályozott keretek között, állami felügyelet mellett rendeződjön, és fizetőképességük helyreálljon. A családi csődvédelem több szempontból is kedvező az adósságspirálba került természetes személyek számára. Egyik előnye, hogy a természetes személyek a központi költségvetésből törlesztési támogatásban részesülhetnek, másrészt a velük szemben folyamatban lévő végrehajtási eljárásokat felfüggesztik, és új végrehajtási eljárás sem indítható ellenük. Azért is érdemes igénybe venni az adósságrendezési eljárást, mert ha sikerre vezet, a tartozások egy részét elengedik.

Csak önkéntesen

Az adósságrendezési eljárás kizárólag az adós önkéntes kezdeményezésére indulhat meg. Túl sok adósság esetén azonban a magáncsőd sem jelent megoldást, a tartozás összegének ugyanis 2 millió és 60 millió forint között kell lennie.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában