Helyi közélet

2016.02.20. 10:02

Újra kevesebb bűncselekmény, kevesebb halálos baleset Miskolcon

Miskolc - Sikeres esztendőt zárt tavaly a Miskolci Rend­őrkapitányság. Évet értékelt Bogyay Ferenc miskolci rendőrkapitány.

Miskolc - Sikeres esztendőt zárt tavaly a Miskolci Rend­őrkapitányság. Évet értékelt Bogyay Ferenc miskolci rendőrkapitány.

A Miskolci Rend­őrkapitányság 2015. évben végzett munkáját értékelte dr. Bogyay Ferenc rendőr ezredes kapitányságvezető, a pénteken megtartott állománygyűlésen.

Az elmúlt évet összegző rendezvény elöljárója Vanczák Zoltán rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője volt.

Miskolc is képviseltette magát

Az évértékelő értekezletet a rendőri állomány és a meghívott vendégek, társszervek képviselői mellett megtisztelte jelenlétével dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere is.

Jobb az országos átlagnál

A rendőrkapitány adatokkal alátámasztva mutatta be és értékelte a tavalyi év tevékenységét. Kiemelte, hogy az országos trendnek megfelelően a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén is csökkent a bűncselekmények száma, aminek mértéke az országos átlagot is meghaladta, s emellett nőtt a nyomozati eredményesség az előző évhez képest.

A kapitányság – bár nem rendelkezik határszakasszal – kivette a részét az illegális migráció kezelésének rendőri feladataiból, s komoly eredmény, hogy ez nem okozott közbiztonsági deficitet.

Az országos adatokkal ellentétben tovább csökkent a területen a halálos közlekedési balesetek száma. Bár egyetlen tragédia is sok, a tavalyi 3 halállal végződő baleset különösen a 2002-es 35 eset tükrében komoly eredmény.

Ezt követően dr. Kiss János alpolgármester beszédében megköszönte a rendőrség munkáját, hangsúlyozva az együttműködés fontosságát, és az állampolgárok megbecsülését, majd az alpolgármester úr dicséreteket és jutalmakat adott át hat rend­őrnek a 2015. évben végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként.

Vanczák Zoltán köszönetét fejezte ki a rendőri állománynak, akiknek szakmai elhivatottsága lehetővé tette az eredmények elérését, majd szintén elismeréseket adott át 2015. évben végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Kovács Balázs címzetes rendőr századosnak, a Bűnügyi Osztály Életvédelmi és Államigazgatási Alosztály főnyomozójának, és Vattai István címzetes rendőr főtörzszászlósnak, a Vasúti Rendőrőrs Rendészeti Alosztály járőrvezetőjének.

Ezt követően értékelte a városi kapitányság bűnügyi és rendészeti szakterületen végzett sikeres tevékenységét, a főbb célkitűzések kapcsán ismertette a megyei eredményeket és meghatározta az idei év feladatait.

Ém-SZB


Jutalmat, dicséretet kaptak

Tóth Tibor címzetes rendőr főtörzs­zászlós, a Közrendvédelmi Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztály járőrvezetője.

Aranyosi Miklós címzetes rendőr törzszászlós, a Közrendvédelmi Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztály járőrvezetője.

Ján Csaba címzetes rendőr törzsőrmester, a Közrendvédelmi Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztály járőre.

Pelyhe Róbert címzetes rendőr törzsőrmester, a Közrendvédelmi Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztály járőrvezetője.

Lénárt Péter rendőr főtörzsőrmester, a Közrendvédelmi Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztály járőrparancsnoka.

Szesztai Sándor címzetes rendőr főtörzszászlós, a Közrendvédelmi Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztály járőrparancsnoka.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában