Helyi közélet

2016.02.08. 15:06

„Nincsen farsang bohóc nélkül!”

Sárospatak - Farsangra készülődtek a gyerekek a sárospataki könyvtárban.

Sárospatak - Farsangra készülődtek a gyerekek a sárospataki könyvtárban.

„Nincsen farsang bohóc nélkül!” – ez volt a sárospataki A Művelődés Háza és Könyvtára februári játszóházi foglalkozásának mottója, ahol többféle anyagból és technikával készítették el a vidám figurákat – tudtuk meg Noszályné Bodnár Ágnes könyvtárostól.

Népszerű figurák

– A bohóc és az udvari bolond a középkori és a mai karneválok, a szórakoztatás jellemző karaktere – mondja Noszályné Bodnár Ágnes. – Ezzel a színes és mulatságos figurával gyakran találkozhatunk a farsangi dekorációkban, a jelmezek között, a farsangi dalokban, versekben. A karneválra nemcsak jelmezekkel, hanem könnyen elkészíthető kisebb-nagyobb dekorációkkal is készülhetünk.

A kreatív családi délutánon dekorgumiból csipeszfigurát készítettek, amelyet mindenki a kedvenc színeiből állított össze.

Falidísz filcből

Kartonból mókás falidísz készült, melyet színes szalagokkal dekoráltak. Filcből varrtak bohócfejet, amelyet állódíszként és szalaggal feltűzve ajtódekorációként is lehet használni. Ceruzatartót alkottak különféle színekben, amelyhez talpnak befőttes­üveg kupakját használták fel. A bohócorr elkészítése is saját kezűleg történt. Nagy kedvvel és ügyesen tekerték, gombolyították a pamutot a kis szorgos gyermekkezek és készültek el a színes pompon­orrok.

Nagyon népszerű volt a csillogó pomponlabdákkal zsonglőrködő bohócfigura is. Ennek elkészítése nem volt egyszerű, de a végére nagyon mutatós asztalidísszé alakult.

A szivárvány minden színében pompázó bohócoktól vidám hangulat áradt a foglalkozás résztvevői köré. A foglalkozás végén a gyerekek boldogan vitték haza a könyvtárból az elkészült mókás figurákat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában