Helyi közélet

2016.02.11. 17:51

,,Nem fognak ráismerni az egykorvolt városra”

Mezőcsát - A legnagyobb rendezvény a július 16-án megrendezendő Hazaváró című esemény.

Mezőcsát - A legnagyobb rendezvény a július 16-án megrendezendő Hazaváró című esemény.

Várossá válásának huszonötödik évfordulóját ünnepli az idén Mezőcsát, ebből az alkalomból rengeteg programmal várjuk az ide­látogatókat – mondja Siposné Horváth Anita polgármester. A legnagyobb rendezvény a július 16-án megrendezendő Hazaváró című esemény, ahová a Csátról elszármazottakat várjuk egy nagyszabású program keretében – ismerteti.

„A település megújítása már korábban elkezdődött, és azt hiszem, elmondhatjuk, az elszármazottak nem fognak ráismerni az egykorvolt városra” – jegyzi meg a polgármester.

Megújult a fél város

Megválasztásom óta a teljesség igénye nélkül felsorolva megújult a 3307 számú út, a város főutcája, 10 millió forint értékben a közbiztonság megerősítése érdekében biztonsági kamerarendszert kapott Mezőcsát. Az adósságkonszolidációban részt nem vett települések támogatásából – amely 181 millió forintot tesz ki – jelenleg is zajlik három beruházás, ezek a Gyóni, Kolozsvári és Kölcsey utcák felújítása, az élelmezési központ és házasságkötő galéria kialakítása, melyeknek március 31-ig kell befejeződni – sorolja.

Az ivóvízhálózat régi részének cseréje július elejére kész, ezt a svájci projekt segítségével tudják kivitelezni. Reméli, hogy a belső felújítás után a járási hivatal külseje is meg tud újulni, csakúgy, mint a régi öregek otthona. „Ragaszkodtam minden esetben ahhoz, hogy a régi épületek stílusát megőrizzék a felújítások során” – hangsúlyozza. A labdarúgópálya öltözőjét is felújítják, és az elnyert pályázatból műfüves pálya is épül hamarosan.

„Karácsonyi ajándék” volt a 300 milliós támogatás, aminek segítségével új művelődési ház épülhet, ennek tervezése folyamatban van. További 150 millió forintot kaptunk arra, hogy visszavásároljuk a strandfürdőt – egészíti ki Siposné Horváth Anita.


Sikeresen pályáztak

Mezőcsát 2015-ben sikeresen pályázott a Középületek kiemelt jelentőségű épület­energetikai fejlesztése című projekt felhívására. Az önkormányzat az elnyert 150 millió forintos támogatás segítségével – és saját forrás hozzáadásával – az egészségügyi alapellátást biztosító egészségügyi központ épületét, az Árpád úti óvodát és a polgármesteri hivatalt korszerűsítette.

Azért volt rá szükség, mert ezen intézmények üzemeltetési és fenntartási költségei nagyon magasak voltak. A pályázat keretében megtörtént az épületek homlokzati és lábazati felületének és tetőzetének hőszigetelése, illetve a homlokzati nyílászárók cseréje. A beruházást holnap adják át ünnepélyesen – tudjuk meg.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában