Helyi közélet

2016.02.15. 15:10

Méltó otthona sportnak, közösségi eseményeknek Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Haladnak a munkálatok Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpont építkezésén.

Kazincbarcika - Haladnak a munkálatok Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpont építkezésén.

A közel 1,3 milliárd forint (plusz Áfa) összértékű beruházás, a Don Bosco Szalézi Társasága saját költségén a magyar állam támogatásával és az önkormányzat példaértékű együttműködésével valósulhat meg. Az épülettel a kazincbarcikaiak régi álma is teljesül: a Nemzeti Sportváros egy multifunkcionális komplexum­mal lesz gazdagabb.

Legyen közös

– A Don Bosco Szalézi Társaság szeretett volna a Kazincbarcikán található két iskolájának, a Don Bosco Szakiskolának és a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumnak megfelelő tornacsarnokot építeni – tudtuk meg Vitális Gábor atyától, tartományi vikáriustól, a megrendelő képviselőjétől. – Mivel a két intézmény számára nem volt lehetőség arra, hogy mindezt külön tegyék meg, emiatt döntöttünk amellett, hogy legyen egy közös és nagyobb épület. Mivel ennek a beruházásnak területre volt szüksége, felvettük a kapcsolatot a kazincbarcikai önkormányzattal, hol lehetne megvalósítani: pozitív visszajelzést kaptunk, így a telek megvásárlása után megkezdődhettek a munkálatok a Jószerencsét út és az Építők útja kereszteződésénél lévő parkban.

Több funkciót is

Azt is megtudtuk, hogy a komplexum a két iskola – Don Bosco Szakiskola és a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium – mindennapos testnevelésének biztosítása mellett több funkciót is ellátna, szervesen bekapcsolódva a város életébe.

– Több mint ezer diák sportolhat majd itt az új tanévben, méltó körülmények között – folytatta Vitális Gábor. – A méreténél fogva az épület a gimnázium és szakiskola testnevelési órái mellett színvonalas helyszíne lesz a verseny- és szabadidős sportrendezvényeknek is. Ezen felül ez lesz az új otthona a Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabdacsapatának is, a terem egyébként alkalmas lesz nemzetközi találkozók megrendezésére is, mert minden tekintetben megfelel majd a nemzetközi szövetség előírásainak. A sportközpontban lesz fallabda- és bowlingpálya, valamint fitnessterem is várja majd a mozogni vágyókat. A kulturális és közösségi eseményeknek pedig egy rendezvényterem ad majd otthont.

ÉM-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában