Helyi közélet

2016.02.01. 18:41

„Az oktatás nem játék, ne kísérletezzenek!”

Miskolc - A miskolci roma nemzetiségi önkormányzat hétfői rendkívüli közgyűlési ülésén döntött arról, hogy szerdán ők is csatlakoznak a pedagógustüntetéshez.

Miskolc - A miskolci roma nemzetiségi önkormányzat hétfői rendkívüli közgyűlési ülésén döntött arról, hogy szerdán ők is csatlakoznak a pedagógustüntetéshez.

Váradi Gábor elnök lapunknak elmondta: „A közoktatás önkényes átalakítása nemhogy csökkentette volna a társadalmi csoportok közötti egyenlőtlenségeket, éppen ellenkezőleg, folyamatosan újra termeli a szegénységet” – fogalmazott. Hangsúlyozta: „A közoktatás nem játék, nem szabad vele kísérletezni, aki ezt teszi, az a gyermekeink jövőjét kockáztatja.” Azt is elmondta, a roma önkormányzat mellett Lakatos Attila, megyei cigány vajda is csatlakozik a tüntetéshez.

Az ellenzéki pártok is támogatják a tanárokat

Az MSZP szerint a miskolciak folyamatos panaszáradata azt mutatja, hogy immár általános az elégedetlenség a fideszes városvezetéssel, a kormánnyal szemben. Dr. Varga László, Miskolc szocialista országgyűlési képviselője azonban felhívta a csatlakozók figyelmét, hogy a szakszervezetek által meghirdetett szerdai tüntetésen mellőzzék a pártlogók, zászlók, jelvények használatát, ezzel is tiszteletben tartva a rendezvény civil jellegét.

„A Jobbik támogatja a pedagógusok miskolci tüntetését, egyúttal örömét fejezi ki, hogy más ágazatok dolgozói is kiállnak a tanárok mellett, hatalmas pofont adva a kormány oszd meg és uralkodj politikájának” – fogalmazott hétfőn Jakab Péter, az ellenzéki párt miskolci frakcióvezetője. Úgy véli: „Ki kell állnunk a munkavállalók szakmai, erkölcsi és anyagi megbecsüléséért.”

ÉM


Miskolc - "A Herman Ottó Gimnázium tanulója vagyok. És a részese, mindannak ami az elmúlt hetekben történik az iskolámban. Kamerások, riporterek és várakozó tekintetek. Mert mindnyájan várunk…arra, hogy mikor hallgat meg valaki. Mikor hallják meg az utolsó segélykiáltásokat. Mert akkor lesz igazán nagy a baj, ha már nem lesz több segélykiáltás." - Egy hermanos gimnazista levele.

Budapest, Miskolc - Az ország számos pontjáról indulnak Miskolc felé a szakszervezetek február 3-án, hogy szándékaik szerint többezres tömegként összeállva fejezzék ki szolidaritásukat a tanárok mellett, s demonstrálják a szakszervezeti egységet - írja a nol.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában