Helyi közélet

2016.02.01. 12:27

Anita hálája üldözte – a miskolci hajléktalan esete a talált tárcával

Miskolc - "<em>Kedves Anita, ott Miskolcon, a Petneházy utca környékéről! Itt a képen maga Csuha Ferenc helyi hajléktalan látható, akinek bevallása szerint minden nap meg kell küzdeni az életéért.</em>" Szántó István írása a szantograf.hu-n.

Miskolc - "Kedves Anita, ott Miskolcon, a Petneházy utca környékéről! Itt a képen maga Csuha Ferenc helyi hajléktalan látható, akinek bevallása szerint minden nap meg kell küzdeni az életéért." Szántó István írása a szantograf.hu-n.

A szállás nem gond, tűri fagyot, az esőt , de a kajáért menni kell. Betegen is. Ezekben a hideg napokban egész nap megy – mint az Urbán lelke – hogy meg ne fagyjon. Nappal keres búvóhelyet egy kis alvásra, mert az éjszakái soha sincsenek biztonságban. Miskolcon sok a nagy mellényes, duhaj, garázda fiatal, aki csak úgy nekimegy Ferinek. Megüti majd tovább megy. Elégedetten. Feri, mint mondja megszokta. Rá se ránt. Megbékélt a sorsával, számára természetes, hogy vannak köztünk olyanok, akik a gyengébbeket, az elesetteket bokszzsáknak tekintik. Lelkük rajta. Feri viszont még egy kést se tarthat, mert igazoltatásnál rögtön előállítják. Három napig ült a fogdában, mert nem volt személyi igazolványa. Ellopták vagy elrabolták tőle, pénze meg nem volt az újra. Tudom, ma már ingyen kaphat másikat.

Na kedves Anita, ahogyan hallom, önnek is ellopták a tárcáját a vásári forgatagban. Oda lett a pénze. Az üres eldobott tárcát a fontos irataival éppen Feri találta meg. Jobb dolga nem lévén , pechére elvitte Önnek a lakására és minden kérés nélkül átadta. Gondolván ezzel a gesztussal sok időt fáradtságot megtakarít. Nem kell az okmányirodába mennie az új igazolványok kiváltására.

S mi volt a köszönet? A hála? Feri nem várt ilyet. Edzett fickó, az élet korán megacélozta. Csak úgy átnyújtotta a talált tárgyat Önnek. S erre kedves Anita, maga annyit mondott, takarodj, majd szájon vágta a fiút. Bátor asszonyka lehet. Feri feje aznap zsibbadt. Gondolta elmegy a rendőrségre és feljelenti Önt. Ám mégse tette. Tudja jól, ki hisz egy csövesnek, egy szakadt hajléktalannak. Mire kimagyarázza magát, addig már meg is bilincselték. Mert nálunk ez a módi.

Kedves Anita, van e Önnek lelkiismerete. Tudja e, hogy mit jelent ez a szó? Ha igen szólaljon már meg, gondolja újra mit tett és ha a lelke ezt mégse viselné el tegye helyre , jóvá ezt a szörnyű tettét.

Kimondom, ha tudnám a címét is – Feri nem akarta megmondani – magam jelenteném fel. Garázdálkodni ugyanis még annak se szabad, akinek napi 24 órában fedél van a feje felett.

Forrás: szantograf.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában