Helyi közélet

2016.01.25. 12:44

Csőtörés miatt fűtéshiány Ózdon

Ózd - Az elavult vezetékek nem bírták a hőterhelést, ezért maradt fűtés nélkül a város egy része.

Ózd - Az elavult vezetékek nem bírták a hőterhelést, ezért maradt fűtés nélkül a város egy része.

Csőtörés miatt szünetelt a távfűtés Ózd falusi városrészében. Szombaton este állt le fűtőerőmű, néhány órával ezután pedig a szakaszolásnak köszönhetően kiderült, hogy több helyen is kilyukadt az elavult csővezeték. A Városi Könyvtárnál két részen, és az egykori Csokipalotaként ismert irodaháznál is megtalálták a hibapontot. A város többi pontján rövid idő alatt helyreállt a rend, az érintett szakaszokon pedig megkezdődött a hibaelhárítás.

A területen több oktatási intézmény is található. Volt, ahol a fűtéshiány miatt hétfőn rövidített órákat tartottak, a 48-as úti speciális szakiskolában viszont nem fogadták a gyerekeket.

Az esettel kapcsolatban Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője elmondta: az elmúlt két hétben tapasztalt hideg időjárás miatt a rendszer 100 Celsiuson működött, ezt a hőfokot pedig már nem bírták az elavult csövek. A hibaelhárításon folyamatosan dolgoznak, reményeik szerint rövidesen minden visszaáll a régi kerékvágásba.

A fűtésszünet az Alkotmány út 9-11-es számú házakat is érintette, ahol 8-8 család él. Az otthonát senkinek nem kellett elhagynia, az átmeneti időszakot hősugárzó bekapcsolásával vészelik át az érintettek.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában