Helyi közélet

2015.12.04. 12:45

Megvalósítottak nyolc különböző programot Felsődobszán

Felsődobsza - Számos nevelő-oktató jellegű programot valósított meg pályázati forrásból, az Európai Unió támogatásával a Wesley János Iskola és Kollégium.

Felsődobsza - Számos nevelő-oktató jellegű programot valósított meg pályázati forrásból, az Európai Unió támogatásával a Wesley János Iskola és Kollégium.

A pályázatban részt vevő tagintézményekben különösen sok halmozottan hátrányos helyzetű tanuló jár, akik számára az így elérhető programok gyakran az egyetlen esélyt jelentik bizonyos ismeretek, élmények megszerzésére.

A programok a Széchenyi 2020 keretében valósultak meg: a megítélt támogatás 19,99 millió forint volt, ami a teljes költséget fedezte. A projektben az iskola 8 különböző programot valósíthatott meg.

Ökotáborban, sportnapon, nyelvi táborokban, sporttáborban vehettek részt a felsődobszai iskola tanulói, míg az őket nevelő tanári kar akkreditált továbbképzésben részesült.

Sok gyereknek ez volt élete első nyaralása, és külön pozitívum, hogy a pályázat segítségével szervezett táborokban például környezetvédelmi, nyelvi ismereteik bővítésére is lehetőség volt, illetve szervezett mozgásos tevékenységekre, sportra is sor kerülhetett, amiben szintén ritkán lehet részük a tanórákon kívül.

Szintén jelentős segítséget jelentett a pedagógiai munkában a tanárok és nevelők továbbképzése.

Kifejezetten olyan ismereteket tanítottak számukra – agressziókezelés, bizonyos szociális, egészségügyi szituációk komplex felismerése és kezelése –, amelyek mindennapi munkájukban elengedhetetlenek.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában