Helyi közélet

2015.12.11. 14:58

ÉMÁSZ: a gyerekek ajándékával a jövőért

Miskolc, Encs - Elképzelhetetlenül nagy örömöt szerzett az ELMŰ-ÉMÁSZ a perei óvodásoknak is.

Miskolc, Encs - Elképzelhetetlenül nagy örömöt szerzett az ELMŰ-ÉMÁSZ a perei óvodásoknak is.

„Ne vesszenek el fiatal tehetségeink!” – ezzel a jelszóval folytatta az ötödik éve megkezdett hagyományt az ELMŰ-ÉMÁSZ: az év végi ünnepi időszakhoz közeledve adományokkal és nagyszabású jótékonysági akciókkal támogatja a rászorulókat.

Nagyobb esély

A társaságcsoport ezúttal a nehéz sorsú fiatal tehetségekre koncentrált, és nagyrészt azoknak az intézményeknek nyújt anyagi támogatást, amelyek küldetésüknek tekintik a tehetséggondozást.

Tudják: a tehetség nem társadalmi helyzet kérdése, azonos arányban bukkan fel a leggazdagabb és a legszegényebb családokban. Fontos azonban, hogy minél korábban felismerjék, mert a különleges képességekkel megáldott fiataloknak – megfelelő támogatás mellett –, így lesz nagyobb esélyük arra, hogy sikeressé váljanak.

21 gyerek, 21 csomag

Nógrád és Heves megye után csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei intézményeket ajándékoztak meg.

Az Észak-Magyarország karácsonyi Segítünk akciójához (nem először) csatlakozva az igazgatótanács úgy döntött: a perei óvodát 500 ezer forinttal támogatják, ezen felül a társaságcsoport vezetői vállalták, hogy teljesítik minden gyermek személyes vágyát, s azt egyenként vásárolták meg.

A gyerekek műsora után dr. Friedrich Wilhelm Knebel, hálózati ügyekért felelős igazgatósági tag átadta az említett összeget jelképező csekket, amelyet az óvoda a játszótér fejlesztésére fordít. A gyerekek nagy önfegyelemmel tűrték a fotózkodást is, majd végre előkerülhettek a díszcsomagokból a vágyott játékok, könyvek is.


Pénzadomány Miskolcon és Encsen is

Miskolcon dr. Friedrich Wilhelm Knebel 3 millió forint összegű pénzadományt adott át Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén működő, tehetséggondozással foglalkozó 10 oktatási intézménynek az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport nevében. Az eseményen az intézményvezetők mellett többek között Demeter Ervin, megyei kormánymegbízott is jelen volt.Ezt követően Encsen ajándékokat kaptak a környéken élő árva és félárva gyermekek, melyeket a társaságcsoport vezetői szintén egyenként, személyre szólóan vásároltak. Továbbá 500 ezer forint pénzbeli támogatást is nyújtottak a körzetben élő tehetséges, de rászoruló gyermekek fejlesztését, oktatását végző intézmények támogatására. Az adományozáson részt vesz dr. Ódor Ferenc, az Encsi Járási Hivatal Vezetője, Szeles András, Encs polgármestere is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában