Helyi közélet

2015.11.24. 09:19

Lecserélik a kerékgyilkos sávelválasztókat a felsőzsolcai körforgónál

Miskolc - Az M30-as és a 3-as számú főút csomópontjában az acél gömbsüvegsor cseréjére még az évben sor kerül.

Miskolc - Az M30-as és a 3-as számú főút csomópontjában az acél gömbsüvegsor cseréjére még az évben sor kerül.Az M30-as gyorsforgalmi út folytatásaként, a Miskolcot keleti irányból elkerülő 306-os számú főút építésével egyidejűleg átépítésre került az M30-as és a 3-as számú főút csomópontja. A csomópont nagy kapacitásigénye miatt a turbó rendszerű körforgalmat építették a szakemberek, a körforgalom forgalmi sávjait acél gömbsüvegsorral választották el egymástól.

Kisebbek lesznek

- Korábban több helyen alkalmazták az acél gömbsüveges sávelválasztást az országban, jellemzően nagy forgalmú csomópontokban. Külterületen – tudomásunk szerint – ez volt az első eset - tudta meg az Észak-Magyarország a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetőjétől, ​Marczin Bencétől.

A forgalombiztonság növelése érdekében a gömbsüvegekbe fényvisszavető prizmákat építettek be.

- Az üzemeltetés során viszont kedvezőtlen tapasztalatokkal szembesültünk, a vártnál lényegesen több keréksérülés következett be a gömbsüvegekre való ráhajtások során - mondta a kommunikációs osztályvezető. - Több hónapi megfigyelés után a keréksérülések száma nem csökkent elfogadható mértékben, ezért – a beruházó, az üzemeltető és a kivitelező egyetértésével – döntés született más típusú sávelválasztó gömbsüvegek alkalmazására. Az új típusú elemek nem tartalmazzák a gömbfelületet megtörő prizmákat és magasságuk is csökken 1,5 centiméterrel.

Az acél gömbsüvegsor cseréjére még az évben sor kerül.

Az egyik sáv lezárása miatt kisebb fennakadást tapasztalt egy olvasónk kedd reggel a közlekedésben.

ÉM-JLI


Miskolc - Több olvasónk is jelezte: a felsőzsolcai körforgóban másféle félgömbsávot építettek, mint a legtöbb helyen. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában