Helyi közélet

2015.11.20. 10:44

Kamionmentesebb lett a 35-ös út

Nagycsécs, Sajószöged, Tiszaújváros - November eleje óta van érvényben a 35-ös úton a 20 tonnás súlykorlátozás.

Nagycsécs, Sajószöged, Tiszaújváros - November eleje óta van érvényben a 35-ös úton a 20 tonnás súlykorlátozás.Tiszaújváros, Sajószöged és Nagycsécs lakossága többször jelezte, hogy a településeken áthaladó 35-ös számú főút forgalma jelentősen megnövekedett és ez elviselhetetlenné teszi a településen élő emberek életét. A nehéz tehergépjármű által keltett zaj és rezgés hatására az épületek repedeznek, az ott lakók elégedetlensége egyre fokozódott.

Meghallgatásra talált

A probléma kivizsgálására és megnyugtató megoldására megbeszélést hívott össze dr. Mengyi Roland ország­gyűlési képviselő. A találkozón megerősítette, hogy a nemzetközi kamionforgalom is a 35-ös utat használja az M30-as és az M3-as autópályák helyett.

A találkozó után a közreműködő felek felkérték a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy vizsgálja meg annak lehetőségét, hogyan lehetne a kamionforgalmat az autópályákra terelni, meghagyva egyúttal a lehetőséget a településekre történő célforgalom biztosítására.

Az elkészített tervezetet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyeztette az illetékes hatóságokkal, akik a teljes tilalom bevezetését javasolták, így kiküszöbölve a korlátozás kijátszását. A 20 tonna súlykorlátozás-tábla és a hozzátartozó intézkedések november másodikától hivatalosan is hatályba léptek. Természetesen az olyan helyi vállalkozásokat, mint például a tiszaújvárosi üzleteket, a sajószögedi tüzépet vagy a Nagycsécsen működő kamionmosót sem lehet ellehetetleníteni, így a teljes tilalom a Tiszaújváros Tesco csomópont és Sajószöged között volt bevezethető.

Javuló életkörülmények

Dr. Mengyi Roland hangsúlyozta, hogy az intézkedésekkel a térség egy komoly problémáját sikerül megoldani, a kamionforgalom miatti zaj, rezgés és kipufogó füst ugyanis jelentősen rontotta az itt élők életkörülményeit. A lakosok életén kizárólag a forgalom más útvonalra történő átirányítása segíthet.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában